Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

DELTA M POSTAJE VLASNIK C MARKETA

17. 08. 2005.

DELTA M POSTAJE VLASNIK C MARKETA - Kompanija 'Delta M' skopila je ugovor sa Udruženjem malih akcionara 'C marketa' o otkupu njihovih udela u tom preduzecu, potvrdio je za Betu pravni zastupnik akcionara 'C marketa' Branko Pavlovic.

''Delta M' se obavezala da ce do 15. seprembra prikupljati naloge malih akcionara 'C marketa' za prenos njihovog vlasnickog udela po dogovorenim uslovima, a posle tog roka ta kompanija nema nikakve obaveze prema akcionarima koji se naknadno odluce za prodaju', rekao je Pavlovic.

On je naveo da se ta transakcija nece odvijati na tržištu hartija od vrednosti, vec ce biti sklapani pojedinacni ugovori o prenosu vlasnickog udela.

Pavlovic je objasnio da ce na taj nacin 'Delta M' biti jedan od suvlasnika, po svemu sudeci vecinski, 'C marketa'. 'U Udruženju malih akcionara su vlasnici više od 51 odsto kapitala 'C marketa', dok je u vlasništvu države 23 odsto kapitala tog trgovinskog prduzeca.

To znaci da bi sadašnjom kupovinom iznad 27 odsto udela, a potom i državnog vlasnistva, 'Delta M' postala vecinski vlasnik 'C marketa', objasnio je Pavlovic.

Po kojoj ceni je ugovoren otkup vlasnickog udela u 'C marketu' Pavlovic nije želeo da govori jer je to, za sada, poslovna tajna, ali je naglasio da je za akcionare tog preduzeca to bolja ponuda od one koji im je uputio 'Merkator'. 'Meraktor' je za jednu akciju 'C marketa' dao pocetnu cenu od 18.000 dinara, ali je proces preuzimanja akcija zaustavljen jer je Trgovinski sud u Beogradu doneo privremenu meru zabrane trgovanja akcijama tog preduzeca.

Na nedavno održanoj Skupštini akcionara 'C marketa' doneta je odluka o dokapitalizaciji preduzeca u vrednosti 32,7 miliona evra. Sklapanje ugovora akcionara sa 'Deltom M', prema recima Pavlovica, ne znaci da ce biti obustavljeni sudski postupci kojima se osporava legalnost održavanja Skupštine Akcionara i sprovodjenje odluke o dokapitalizaciji. RTS.
Čitanja: 2700

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda