Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

DELTA M KUPILA AUTOKOMANDU

25. 08. 2005.

DELTA M KUPILA AUTOKOMANDU - "Delta M" postala je u cetvrtak vlasnik još jednog preduzeca - "Autokomande" iz Beograda, koju je kupila na aukciji za 1,41 milijardu dinara.

Za "Autokomandu", koja se bavi održavanjem i popravkom vozila, bila su zainteresovana još tri kupca, tako da prodajna cena skoro osam puta veca od pocetne koja je iznosila 187,6 miliona dinara.

Zastupnici "Delte M" su potvrdili da je namera te kompanije da gradevinsko zemljiste na kojem se nalazi veci deo poslovnog prostora "Autokomande" iskoriste za gradnju tržnog centra.

U vlasništvu "Autokomande" je oko 16.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, a u tom prduzecu je zaposleno 150 radnika.

Do sada je "Delta M" u SRbiji kupila na berzi, aukcijama ili ponudama za preuzimanje više od dvadeset preduzeca razlicitih delatnosti, medu kojima su "Pekabeta", "Beteks", "Narodna radinost", Preduzece za puteve "Beograd", "Jugohemija" i nekoliko poljoprivrednih gazdinstava.

Na aukciji u Agenciji za privatizaciju vlasnik "Jugoremedije" Jovica Stefanovic je kupio dva preduzeca iz Leskovca -"Umi-pek" i "Tomu Kostica-Tomako". BETA.
Čitanja: 2766

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda