Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

EPS POKLANJA 120.000 SIJALICA

23. 12. 2007.

EPS POKLANJA 120.000 SIJALICA - EPS je najavio da će 60.000 domaćinstava u Srbiji dobiti po dve štedljive sijalice.

Elektroprivreda Srbije najavila je da će 60.000 domaćinstava u Srbiji, koja su tokom 2007. godine redovno plaćala račune za struju, dobiti po dve štedljive kompakt florescentne sijalice, čija se vrednost procenjuje na 600.000 evra.

U saopštenju se dodaje da sve redovne platiše, zbog ograničenog broja sijalica, ovaj put neće dobiti sijalice, ali kako naglašavaju u EPS-u, akcija će biti nastavljena tokom naredne godine.

Isporuku štedljivih sijalica, EPS je ugovorio sa firmom "Topako", iz Beograda, a izbor za najpovoljnijeg ponudjača trajao je godinu dana uz potpuno poštovanje Zakona o javnim nabavkama.

EPS naglašava da je poklanjanjem 120.000 štedljivih sijalica želeo da podstakne povećanje energetske efikasnosti i smanji potrošnju energije koju po visokim cenama uvozi u toku zime.

Štedljive kompakt fluorescentne sijalice(CFL) imaju snagu 20 vati, ali daju istu svetlost i u potpunosti menjaju klasičnu sijalicu od 100 vati.Traju deset puta duže od klasične.

Prema procenama EPS-a 120.000 štedljivih sijalica smanjiće potrošnju električne energije u Srbiji za 1,7 miliona kilovat-sati za mesec dana. Kada bi se u svim domaćinstvima u Srbiji zamenila samo po jedna sijalica, potrošnja električne energije smanjila bi se za godinu dana za čak pola milijarde kilovat-sati.

Izvor: [www.b92.net]


Čitanja: 1854

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda