Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

MERIL LINČ POSTAO SUVLASNIK MPC PROPERTISA

07. 01. 2008.

MERIL LINČ POSTAO SUVLASNIK MPC PROPERTISA - Američka investiciona banka Meril Linč postala je manjinski vlasnik kompanije za razvoj i izgradnju nekretnina MPC propertis iz Beograda, saopštila je danas ta privatna srpska kompanija.

U MPC propertisu nisu želeli da navedu kolika je vrednost posla ni koliki udeo su preuzeli Amerikanci, ali su istakli da je taj ugovor o strateško-poslovnom partnerstvu prva investicija Meril Linča na teritoriji bivše Jugoslavije.

"Potpisivanjem tog ugovora, koje je usledilo nakon višemesečnih pregovora, postavljeni su temelji za zajedničku ekspanziju u regionu i povećanje investicija", ocenili su u MPC-u.

Prvi čovek za investicije Meril Linča u srednjoj i istočnoj Evropi i Africi Rodžer Baris, kako je saopšteno, kazao je da je ta banka tražila kvalitetnog lokalnog partnera u Srbiji i utvrdila da MPC propertis zadovoljava sve kriterijume, a neke i premašuje.

"Partnerstvo Meril Linča i MPC propertisa je značajno i za Srbiju jer je dobar pokazatelj da postoji poverenje stranih investitora u ulaganje u dalji razvoj srpskog tržišta", istakao je on.

Beogradska kompanija MPC Propertis trenutno gradi trgovinski centar "Ušće" na 130.000 kvadratnih metara, u koji će uložiti 150 miliona evra, a pored tog objekta biće izgrađena kula bliznakinja Poslovnog centra "Ušće", vredna 40 miliona evra.

Kako su istakli u MPC-u, u planu je izgradnja još nekoliko tržnih centara u Beogradu.

Meril Linč je jedna od vodećih svetskih kompanija za upravljanje imovinom klijenata, sa kancelarijama u 38 zemalja i ukupnim kapitalom klijenata koji ima vrednost skoro 1.800 milijardi američkih dolara.

Kao investiciona banka, vodeća je u poslovima trgovine i osuguranja hartija od vrednosti i bavi se strateškim konsaltingom korporacija, vlada, vladinih institucija i pojedinaca.

Izvor: [www.blic.co.yu]


Čitanja: 1936

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda