Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

U BELVILU NA PRODAJU 1.858 STANOVA

02. 07. 2008.

U BELVILU NA PRODAJU 1.858 STANOVA - Prodaja stanova u Univerzitetskom naselju na Novom Beogradu počinje danas po ceni od 1.998 evra. U pitanju je najveći poduhvat stanogradnje u ovom delu Evrope. Stanovi dostupni kupcima posle Univerzijade

Prodaja stanova u Univerzitetskom naselju „Belvil" počinje danas, a njihovi budući vlasnici moći će u njih da se usele tek po završetku ovog velikog sportskog takmičenja, preciznije do kraja 2009. godine. Svi oni koji žele da svoj krov nad glavom pronađu u kompleksu „Belvil", moraće za ovo zadovoljstvo da izdvoje 1.850 evra po kvadratnom metru, što je iznos bez PDV-a. Sa porezom na dodatu vrednost cena kvadratnog metra dostiže 1.998 evra. Pored 1.858 stanova, koliko je dostupno tržištu, kompanija „Blok 67 Associates", u okviru ovog kompleksa, prodaje poslovni prostor, garaže i parking mesta. Celokupna investicija vredna je 230 miliona evra i gradi se prvenstveno za potrebe smeštaja oko 11.000 sportista učesnika Univerzijade, koja će naredne godine biti održana u Beogradu.

Ogromna ponuda

U univerzitetskom selu „Belvil" gradi se sedam objekata od deset spratova i sedam objekata sa po 13 spratova. Biće izgrađeno 1.858 stanova, više od 31.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, 333 lokala u prizemlju zgrada i oko 2.500 garaža. U ponudi su stanovi u sedam različitih struktura: 131 garsonjera, 383 jednosobna stana, 144 jednoiposobna, 714 dvosobnih, 304 trosobna, 78 troiposobnih i 104 četvorosobna stana.

Najmanje novca je potrebno izdvojiti za garsonjeru od 31,19 kvadratnih metara i to 62.318 evra sa porezom na dodatu vrednost, dok je trenutno najskuplji stan u „Belvilu" četvorosobni stan od 119,83 kvadratnih metara koji sa PDV košta gotovo 240.000 evra (239.429). Cena kvadratnog metra lokala na početku prodaje iznosiće 2.773 evra sa PDV-om, dok će mesto na otvorenom parking prostoru koštati 540 evra, garažno mesto 648 evra, a garaža 972 evra, a u iznos je uračunat i PDV.Svi stanovi su opremljeni centralnim grejanjem, klima-uređajima, sigurnosnim vratima i drvenim parketom, a kada se budu uselili, kupci će imati na raspolaganju izgrađenu kompletnu infrastrukturu naselja sa svim pratećim sadržajima.

Za rezervaciju 5.000€

Slobodan Mihajlović, izvršni direktor preduzeća „Blok 67 Associates", naglasio je da se projektom „Belvil" postavlja novi koncept života u Beogradu i dodao da bi cena kvadrata stana u naselju „Belvil" mogla da bude promenjena zavisno od „kretanja cena na tržištu nekretnina", ali nije mogao da precizira kada bi to moglo da se desi.

Kako je najavljeno, prodaja stanova odvijaće se tako što će građani moći da se jave telefonom, faksom ili putem elektronske pošte i ostave lične podatke, a potom će im u najkraćem roku biti zakazan sastanak sa predstavnicima preduzeća „Blok 67 Associates" u prodajnom paviljonu. U sastavu ovog paviljona nalazi se dvosoban stan, posebno napravljen za potrebe prodaje. Kako bi bio verna ilustracija stanova koji će se prodavati, ovaj stan je opremljen istim materijalom (prozorima, vratima, parketom) koji će biti korišćen za ostale stanove u „Belvilu".

Kako objašnjava Zoran Komar, direktor prodaje „Blok 67 Associates", osoba koja se odluči da kupi stan najpre će potpisati predugovor i ostaviti kaparu prodavcu u iznosu od 5.000 evra. Posle odabira stana i plaćene kapare, taj stan će biti rezervisan. Moći će da bude plaćen gotovinski ili putem stambenog kredita, a ukoliko kupac u roku od 45 dana ne uspe da dobije kredit, kapara će mu biti vraćena, a stan ponovo pušten u prodaju. Komar je istakao da će osobe koje prvi put kupuju stan biti oslobođene plaćanja poreza do 40 kvadratnih metara veličine stana.

Predsednik izvršnog odbora Hipo Alpe Adrija banke Vladimir Čupić rekao je da je izgradnja tog naselja najveći građevinski projekat u regionu i dodao da bi taj projekat trebalo da bude prikaz kako bi i ubuduće mogli da se realizuju slični projekti u kojima se uvodi nov kvalitet življenja. On je ocenio da je ovaj projekat za sada jedini pravi oblik saradnje privatnog i javnog sektora u Srbiji.

Izgradnju naselja, koja je počela prošle godine, realizuje preduzeće „Blok 67 Associates", koje su radi zajedničkog ulaganja formirala preduzeća „Delta ril estejt" i „Hipo Alpe Adrija grupa". Krajnji rok za završetak radova je maj 2009. godine, a po završetku Univerzijade, svi objekti biće ponovo uređeni i predati vlasnicima na korišćenje najkasnije do kraja sledeće godine.

Svi detalji o naselju „Belvil", cenama nekretnina i uslovima kupovine dostupni su na internet adresi www.belville.rs.

tekst: Jadranka Minić

Izvor: [www.biznisnovine.com]

Čitanja: 8845 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda