Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

Beograđani ne kupuju ni na sniženju

01. 09. 2013.

Beograđani ne kupuju ni na sniženju - Beograđani ne kupuju ni na sniženju Pale cene voća i povrća na gradskim pijacama, ali prodaja slabo ide. Samo 30 dinara za kilogram šljiva, tikvica, patlidžana ili paprika, pišu Novosti.

DA li je u pitanju nov marketing ili će pre biti borba sa slabom prodajom, ali na gradskoj pijaci Zeleni venac, na svakom drugom kartonu sa cenom dodato je i "sniženje". Cene su pale, kako kažu prodavci, što zbog zaliha koje su pri kraju, tako i zbog toga što kupci više gledaju, nego što pazare.

Tako su se voćke "skotrljale" na duplo niže cene, nego tokom leta, pa se kilo grožđa može pazariti za 70 dinara, a breskve su spale sa 80 na 60 dinara po kilogramu. Praznije su i tezge sa pocrnelim bananama za 50 dinara, nego one sa sveže žutim, po 50 odsto skupljem cenovniku. Tek na dva mesta u redovima pijace zelenila se i lubenica, a kilogram slasti je svega 15 dinara.

"Koliko god da spustimo cene, skupo je, a pita li neko koliko nas košta dok sve to uzgajamo i dovezemo do Beograda" - kaže baka Milka, čija gajba šljiva nikako da opusti, iako iznad stoji "slatka, zrela za 30 dinara".

Snižene su i tikvice na 30 dinara po kilogramu, kao i plavi patlidžan, dok je najveći raspon cena kod crvenih paprika. Svetle i ispod tezge mogu se naći za 30 dinara po kilogramu, za nijansu bolje su 40 dinara, a sveže ubrane i sjajne koštaju i do 70 dinara.

"Još se ne kupuje veća količina za zimnicu i ajvar, ali pitanje je hoće li cene još pasti. Rod je solidan ove godine, ali će sve zavisiti od ponude koja se bude našla na tezgama" - kaže nam jedan od prodavaca.

Četvorocifrena cena prava je retkost na pijaci, ali i kad se ugleda, teško je u nju poverovati. Tako iznad brdašca borovnica stoji zaboden karton sa cifrom od 1.200 dinara, ali kupaca sa velikim potrebama, nema, pa se zarada svodi kao i kod ostalih, samo na mnogo manjoj količini. Kilogram malina je 400 dinara, a više su prijemčive korpice po duplo manjoj ceni.


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 1522 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant - Beograđani ne kupuju ni na sniženju
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja - Beograđani ne kupuju ni na sniženju
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot - Beograđani ne kupuju ni na sniženju
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? - Beograđani ne kupuju ni na sniženju
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru - Beograđani ne kupuju ni na sniženju
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda