[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.212.96.86' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.212.96.86','1701632810','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Broker »

SKORO SVE BERZE U OKRUŽENJU U PADU

26. 04. 2010.

SKORO SVE BERZE U OKRUŽENJU U PADU - Indeksi na tržištima kapitala u okruženju prethodnu nedelju završili su u padu, osim na slovenačkoj berzi na kojoj je ubeležen skorman rast.

Na Ljubljanskoj berzi indeks Ljsex ostvario je neznatan rast, od samo 0,06 odsto na nedeljnom nivou, dok je promet vredeo 5,77 miliona evra, pri čemu su više od dva miliona realizovana u trgovini akcijama Krke.

Dobitnik prethodne nedelje je akcija Pivare Laško, koja je poskupela nešto više od sedam odsto, iako je izvestila o gubitku u prvom ovogodišnjem kvartalu. Istovremeno, najveći pad cene ubeležila je Intereuropa, gotovo osam odsto.

Indeks Crobex na Zagrebačkoj berzi neznatno je pao, desetinu procenta, a promet je bio nepunih 183 miliona kuna (7,3 kune za evro).

Najviše se, kao i obično, trgovalo Hrvatskim telekomom, za skoro 99 miliona kuna, a cena te akcije pala je gotovo 14 odsto.

Institut IGH predvodi dobitnike rastom od gotovo deset odsto, Jadroplov je poskupeo šest odsto, Atlantska plovidba četiri, a Erikson Nikola Tesla gotovo četiri odsto, Dalkovod i Viadukt po tri i po, a Atlantik grupa 2,5 odsto.

Na Banjalučkoj berzi indeks Birs spustio se 0,37 odsto, a nedeljni promet malo je premašio milion KM (1,95 KM za evro), pri čemu je u trgovini obveznicama realizovano 65 odsto.

Najveći promet na Listingu B ostvaren je u trgovini akcijama banjalučke Nove banke, od 82.800 KM, uz nedeljni rast cene od nepuna dva procenta.

Među akcijama na slobodnom berzanskom tržištu najviše se trgovalo hartijama Plasma iz Modriče, za 70.361 KM, uz nedeljni rast cene od skoro deset odsto.

Na Sarajevskoj berzi indeks SASX-10 oslabio je pola procenta, a promet je skočio na osam miliona KM zahvaljujući, na prvom mestu, posebnoj aukciji akcija Naprijeda.

Nova Ljubljanska banka prodala je naime 356.895 akcija Naprijeda i vrednost transakcije dostigla je 4,74 miliona KM.

U grupi akcija iz sastava indeksa SASX-10 najviše se trgovalo JP Elektroprivredom BiH, za 457.872 KM, a sledi Bosnalijek sa prometom od 448.575 KM.

Najveći pad u protekloj nedelju ubeležili su Energoinvest i Šipad komerc, po 11 odsto, mostarski HT pojeftinio je dva odsto, sarajevska Elektroprivreda 1,5 odsto, a Fabrika duvana nepun procenat.

Među dobitnicima su Bosnalijek sa plusom nešto većim od devet odsto i Hidrogradnja i IK banka sa po procenat.

I crnogorska tržišta kapitala prethodnu nedelju završila su u minusu, indeks NEX20 pao je bezmalo dva procenta, a na Montenegroberzi indeks Moste oslabio je skoro procenat. Ukupan nedeljni promet vredeo je milion evra.

Najviše se trgovalo akcijama Crnogorskog telekoma, za 206.000 evra, uz pad cene nešto veći od procenat.

Na primarnom tržištu, prodajom akcija iz primarne emisije Prve banke Crne Gore koje se prodaju po nominalnoj vrednosti od gotovo 128 evra, ostvaren je promet od bezmalo 50.000 evra.

Tim akcijama se na sekundarnom tržištu trgovalo po 125 i 126 evra i taj promet bio je nepunih 19.000 evra.

Izvor: [ biznisnovine.com ]

Čitanja: 3048 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda