Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

Budući vlasnik FAP-a

31. 05. 2014.

Budući vlasnik FAP-a - Budući vlasnik pribojskog FAP-a, finska fabrika "Sisu" u svetu kamiona ima reputaciju kao "Rols Rojs" u putničkim vozilima. Njihova maksima u poslovanju je da kupcu treba pružiti kompletnu uslugu i da ugrađeni delovi u kamion moraju biti vrhunskog kvaliteta.

Fabrika "Sisu" ima tradiciju dugu gotovo osam decenija. Za to vreme je razvila namenske kamione za tešku industriju i vojna vozila.

Jedan deo fabrike radi za vojnu indsutriju što je velika prednost jer je poznato da je FAP razvio nekoliko kamiona baš u ove namene koji imaju izuzetne karakteristike. Druga sličnost je da i "Sisu" i "Fap" svoju tehnlogiju zasnivaju na "Mercedesovim" motorima i šasijama.

Kurt Martinson iz kompanije "Sisu auto" kaže da u njihve kamione ugrađuju "Mercedesove" motore i menjače.

"Ukoliko klijent želi ugrađuemo i katarpilar motore snage od 500 do 600 konjiskih snaga. Kod nas kamioni kod krajnjeg korisnika idu potpuno opremljeni, to znači da ugarđujemo svu potrebnu dodatnu opremu, po želji kupca već u fabrici. Oni nigde ne idu na doradu. Najviše radimo za drvnu i građevinsku industriju ali imamo i veoma dobre vojne radne platforme", rekao jeKurt Martinson.

Fabrika "Sisu" stara je 80 godina. Godišnje proizvede 400 vozila. Prozvodi i vučna vozila guseničare ali najviše takozvane platforme kamione koji služe za prevoz u bespuću. Naravno, njih najviše kupuju vojske koje naručuju razne nadogradnje.

"Naša maksima je da ugrađujemo najproverenije delove. Nasi tehnicari se trude da isprojektuju takva vozila da njihov vek eksplatacije bude dug da trpe velike hladnoće ili velike toplote. Naravno, šasije su osnov svega", kaže Martinson.

Vojni kamioni platforme koji imaju i do deset pogonskih osovina specijalnost je "Sisu" fabrike. Naš FAP je još 80-tih projektovao na "Mercedesovoj" tehnologiji vozilo za vojsku sa osam pogonskih točkova koje se dobro prodavalo u arapaskim zemljama.

Taj kamion dobio je modifikacije u nasem novom oklopnom vozilu "Lazar", što znači da će se FAP brzo uklopiti u program finskog proizvođača.


Izvor: [ rts.rs ]

Čitanja: 1293 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda