Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

DENJUB FUDS GRUPA VREDI VIŠE OD MILIJARDE EVRA

23. 12. 2007.

DENJUB FUDS GRUPA VREDI VIŠE OD MILIJARDE EVRA - Vlasnik fonda Slaford Judžin Džefi procenio je da će sledeće godine Denjub fuds grupa vredeti više od jedne milijarde evra i najavio mogućnost izlaska na Londonsku berzu.

Džefi je rekao da je to visoka vrednost i da kompanija takve veličine lako može da izađe na Njujoršku ili Londonsku berzu.
Zato sam i razmišljao da izađemo na Londonsku berzu sa inicijalnom ponudom akcija za celu grupu. S jedne strane, želim to da uradim, više zbog mog ega, ali nisam siguran da li je to najbolji kriterijum za poslovnu odluku, rekao je vlasnik Salforda.

Ako ipak bude doneta odluka da Denjub fuds grupa izađe na berzu, prema njegovim recima, na prodaju će biti ponuđeno 10 do 20 odsto kapitala. Manji deo novca bi, kako je rekao Džefi, bio iskorišćen za otplatu dugova, iako su beznačajni, a ostalo će verovatno biti upotrebljeno za razvoj.

Ako me pitate da li mogu da potrošim 100 miliona dolara na razvoj - naravno da mogu. Napravićemo agresivnije i ambicioznije planove, rekao je on.

Džefi je istakao da je Denjub fuds grupa praktično mini Danone, ocenjujući da bi potražnja za akcijama Salfordove kompanije bila velika.

Salford je, prema njegovim rečima, u Srbiji od 2003. godine i do sada je uložio 400 do 500 miliona dolara.

Ništa nismo uzimali. Samo smo ulagali. Bilo je mnogo dolara od dividendi koje smo mogli uzeti, ali nismo, već smo sve reinvestirali u dalji razvoj kompanija, istakao je Džefi.

Salford je vlasnik Denjub fuds grupe koja u Srbiji ima tri najveće mlekare - Imlek, Subotičku i Novosadsku mlekaru, fabriku mineralne vode Knjaz Miloš i prehrambeni koncern Bambi-Banat.

Izvor: [www.rts.co.yu]


Čitanja: 2783

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda