Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

DRŽAVA GARANTUJE DO 50.000 EVRA

20. 10. 2008.

DRŽAVA GARANTUJE DO 50.000 EVRA - Vlada Srbije će povećati sumu za osiguranje bankarskih depozita sa sadašnjih 3.000 evra na 50.000 evra, "a ako bude trebalo i do 100.000 evra", kaže Cvetković.

To je najavio premijer Mirko Cvetković, koji je naveo da će vlada predložiti ukidanje poreza na kamatu na deviznu štednju do kraja 2009. godine, ukidanje poreza na kapitalnu dobit u trgovini hartijama od vrednosti i to do 2012. godine i poreza na prenos apsolutnih prava.

Reč je o merama za ublažavanje efekata svetske finansijske krize, objasnio je Cvetković na skupu privrednika u Privrednoj komori Srbije.

Cvetković je kazao i da će akcize na gorivo biti povećane za četiri dinara po litru i dodao da će od iduće godine biti povećane i akcize na cigarete, ali nije naveo za koliko.

"Do kraja iduće nedelje biće precizirano na koji način će biti omogućeno odloženo plaćanje računa građanima koji se greju na gas", kazao je on.

Premijer je naveo i da je vlada predložila da Telekom Srbije odloži najavljeno poskupljenje impulsa u fiksnoj telefoniji za 100 odsto do kraja ove godine.

Predloženo je da se od sledeće godine, dodao je Cvetković, poskupljene telefonskih impulsa obavlja fazno kako bi se došlo do ekonomski opravdane cene.

"Svetska kriza na kratki rok nije imala efekta, ali će u budžetu za 2009. godinu biti predviđena sredstva za održavanje stabilnosti bankarskog sistema i podsticanje stranih ivesticija ako se proceni da kriza ima negativne efekte na privredu i finansijski sistem Srbije", naglasio je srpski premijer predstavljajući nove mere vlade.

Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 1879 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda