Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

EBRD želi Telekom, Aerodrom i Dunav

22. 05. 2014.

EBRD želi Telekom, Aerodrom i Dunav - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je zainteresovana da učestvuje u privatizaciji Telekoma Srbija, beogradskog Aerdoroma i Dunav osiguranja.

Predsednik te banke za Srbiju Mateo Patrone podvukao je da će aktivnosti te banke zavisiti od puta na koji se Vlada Srbije odluči.

Telekomu je potreban novac za kapitalne investicije, a mi smo spremni da razmotrimo ili dokapitalizaciju ili kreditiranje, rekao je patrone na konferenciji za novinare na kojoj je bio prisutan i predsednik EBRD Suma Čakrabarti.

Patrone je rekao da je EBRD spreman da uđe u koinvesticiju sa drugim strateškim investitorima, da učestvuje u kupovini akcija tog preduzeća, da finansira kupovinu udela nekom drugom ili da, ako je potrebno, obezbedi kapital.

Upitan da prokomentariše najavu premijera Aleksandra Vučića da je EBRD zainteresovan i za privatizaciju Elektroprivrede Srbij (EPS), on je rekao da je to dugoročno dok je privatizacija tri već pomenute firme moguća u kraćem roku.

"EPS, EMS, Srbijagas, Železnice Srbije, druga javna i komunalna preduzeća su druga grupa firmi i njima je potrebno duboku restrukturiranje pre nego što se krene u traženje strateškog investitora'', rekao je Patrone.

On je podvukao da je uloga Evropske banke za obnovu i razvoj da nastavi da podržava te kompanije kroz obezbeđenje kapitala ili kao što i sada radi kroz kreditiranje.


Izvor i foto: [ b92.net ]

Čitanja: 1372 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda