Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

EKONOMISTI: NE PRODAVATI TELEKOM

07. 10. 2008.

EKONOMISTI: NE PRODAVATI TELEKOM - Beograd -- Telekom Srbija ne bi trebalo da bude prodat, bez obzira šta će se dešavati sa svetskom finansijskom tržištu, preporuju saradnici Ekonomskog instituta.

Telekom ne treba prodavati, jer donosi profit

"Telekom ne treba da bude prodato strateškom partneru niti da država iznosi svoj paket akcija u tom preduzeću na berzu, čak ni u uslovima rasta berzanskih indeksa", rekao je Miladin Kovačević.

On je naglasio da je Telekom najprofitabilnije javno preduzeće i da bi se prodajom državnog udela u tom preduzeću postigao samo jednokratan efekat popunjavanja budžetskog deficita.

"Za državu bi bilo mnogo bolje da profit Telekoma koristi za restrukturiranje javnog sektora i stabilizaciju penzionog fonda", rekao je Kovačević. Odluka o tome da li će država izaći iz Telekoma, prema njegovim rečima, odrediće način privatizacije ostalih javnih preduzeća.

Prema rečima Kovačevića, Telekom ima i stabilizacionu ulogu u politici cena telekomunikacionih usluga u Srbiji, a dokaz uspešnog poslovanja je i kontinuirano širenje te srpske kompanije u regionu.

Ekonomista Stojan Stamenković je rekao da je "strateški partner poželjan u preduzećima kao što je kragujevačka Zastava, a nikako u preduzećima koja posluju dobro i donose profit, kao što je slučaj sa Telekomom".

Prodaju Telekoma, kako je dodao Stamenković, vlada ne bi trebalo da odobri bez ozbira što se očekuje da će to uticati na vrednost akcija koju će besplatno dobiti građani.

Izvor: b92.net
Čitanja: 1862 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda