Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

GRCI NAJAVILI DVE MLRD. € ULAGANJA

17. 04. 2008.

GRCI NAJAVILI DVE MLRD. € ULAGANJA - Helensko poslovno udruženje najavilo investicije grčkih kompanija u Srbiji u iznosu od dve milijarde evra u naredne dve godine.

Grčke kompanije do sada su u našu zemlju uložile oko dve milijarde evra

Grčke kompanije do sada su u našu zemlju uložile oko dve milijarde evra

Predsednik ovog udruženja Vasilios Dertilis kaže da je oko 50 grčkih kompanija zainteresovano za ulazak na srpsko tržište i dodaje da će njihova ulaganja zavisiti od ishoda izbora, jer je većini najbitnija politička stabilnost kao i postojanje pravnog okvira za njihova ulaganja.

Najveći deo investicija biće u oblasti nekretnina i trgovine, a očekuje se ulazak još tri grčka trgovinska lanca na tržište Srbije. Prema njegovim rečima, grčke kompanije će u narednom periodu ulagati i u oblasti telekomunikacija, finansija, bankarstva, metala, poljoprivrede i prehrambene industrije.

"Grčke firme u Srbiji trenutno imaju najviše problema oko regulisanja pravnog okvira vlasništva. Jedna firma je imala problem sa poreskim okvirom, a druga sa sertifikatima za proizvode. Sa svim tim problemima su srpske vlasti upoznate i u procesu su rešavnja", rekao je Vasileios Dertilis.

Grčka je na trećem mestu prema broju investicija u Srbiji. Grčke kompanije zapošljavaju oko 25 hiljada ljudi u Srbiji, a do sada su u našu zemlju uložili oko dve milijarde evra.

U narednom periodu, ovo udruženje će raditi na privlačenju grčkih investitora na tržište Balkana, ali i pružati podršku srpskim firmama i kompanijama da prošire svoje poslovanje i u Grčku.

Helensko poslovno udruženje u Srbiji postoji od 2004. godine i ima 48 kompanija članica.

Izvor: [www.b92.net]

Čitanja: 2148 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda