Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

INDEKSI DANAS PONOVO U PADU

16. 05. 2008.

INDEKSI DANAS PONOVO U PADU - Indeksi akcija na Beogradskoj berzi sedmicu završavaju u minusu. Indeks Belex15 danas je u padu od 2,42 procenta, a Belexline je pao za 1,55 odsto.

Promet je vredeo 211,67 miliona dinara ili oko 2,5 miliona evra. Učešće stranih investitora bilo je 43 odsto u ukupnoj i par procenata veće u trgovini akcijama pri čemu je na strani kupovine bilo 35,5 odsto, a na strani prodaje 20 procenata veće.

U kontinuiranoj trgovini gubitnike su predvodili Planum [PLNM] i Politika [PLTK] sa padom od neznatno više od 11 procenata, odnosno gotovo 11 procenata. U prometu je međutim bilo samo pet akcija beogradskog građevinskog preduzeća i samo jedna hartija izdavačke kuće Politika.

Osetnije je pojeftinila akcija još jednog građevinca - beogradskog preduzeća Napred [NPRD], za pet i po odsto. Promet u trgovini tom hartijom bio je solidan, nešto više od pet miliona dinara.

Na listi većih gubitnika našla se i kompanija sa A Listinga Berze Energoprojekt holding [ENHL] sa padom od pet odsto, uz promet od gotovo pet miliona dinara.

U padu je bila još jedna akcija sa A Listinga - Sojaprotein [SJPT], od četiri odsto, uz promet od 5,5 miliona. Treći sa A Listinga, pirotski Tigar [TIGR], ubeležio je pak rast od 4,67 odsto, uz promet od milion i po dinara.

Vrednošću prometa ponovo se izdvojila AIK banka [AIKB] sa 62,32 miliona dinara. Pri tome je akcija niške banke pojevtinila tri i po odsto. Na listi akcija kojima se najviše trgovalo sledi konditor Banini [BNNI] sa 22,5 miliona dinara i potom idu tri banke - novosadska Metals [MTBN] sa 12,72 miliona i beogradske Jubmes [JMBN] i Univerzal [UNBN] sa 11,63 odnosno 8,18 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najprivlačniji ulagačima bio je beogradski Vetfarm [VETF] i promet je dostigao 17,74 miliona dinara. Cena akcije bila je stabilna i iznosila je 65 hiljada dinara.

Izvor: [www.b92.net]

Čitanja: 2015 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda