Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Investicioni fondovi »

KD EKSKLUZIV SE PRIPAJA TRIJUMFU

17. 12. 2009.

KD EKSKLUZIV SE PRIPAJA TRIJUMFU - Društvo za upravljanje investicionim fondovima Citadel dobilo je saglasnot Komisije za hartije od vrednosti za pripajanje fonda KD Ekskluziv fondu Trijumf.

Spajanje uz pripajanje investicionih fondova, kako planira Društvo Citadel, biće obavljeno 11. februara. KD Ekskluziv, otvoreni investicioni fond rasta vrednosti imovine kojim upravlja istoimeno Društvo iz Beograda, spajanjem uz pripajanje prestaje da postoji bez raspuštanja.

Taj fond će preneti celu imovinu i obaveze na otvoreni fond Trijumf a članovi KD Ekskluziva postaće članovi fonda Trijumf.

Investicioni cilj Triujumfa, kako je saopštio taj fond rasta imovine, ostaje isti i posle spajanja sa KD Ekskluzivom a to je ostvarenje visoke stope prinosa na uložena sredstva odnosno postizanje visokog rasta neto imovine i vrednosti investicione jedinice.

Odluci o spajanju prethodila je analiza ekonomske opravdanosti koja je pokazala da je spajanje fondova u najboljem interesu investitora oba fonda.

Pored ostalog, spajanje će doprineti povećanju ekonomičnosti poslovanja fonda nastalog spajanjem, s obzirom da će doći do smanjenja ukupnih fiksnih troškova.

Društvo Citadel, deo medjunarodne finansijske grupe Citadel investicione usluge, upravlja u Srbiji sa četiri fonda - uz Trijumf, tu je i fond rasta Fokus premijum, zatim fond očuvanja imovine Fokus novčani fond i zatvoreni investicioni fond Trijumf elit.

Na srpskom tržištu trenutno je 14 otvorenih investicionih fondova od kojih su osam fondovi rasta imovine a po tri fondovi očuvanja vrednosti imovine i balansirani fondovi.

Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 3945 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda