[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='18.222.115.179' AND browser='Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('18.222.115.179','1713562938','Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

KAPARA PET ODSTO, TRI MESECA ROK ZA KREDIT

14. 09. 2010.

KAPARA PET ODSTO, TRI MESECA ROK ZA KREDIT - Kupci stanova koje će Građevinska direkcija Srbije graditi na mestu kasarne „Stepa Stepanović“ na Voždovcu biće u obavezi da odmah uplate pet odsto od cene na ime kapare, a da najviše za tri meseca realizuju kredit, saznaje „Blic“. Oni koji se odluče za keš moraju u roku od 30 dana da isplate pun iznos.

Više od pet hiljada građana rezervisalo je stanove koji će koštati najviše 1.290 evra sa PDV. Po rednom broju rezervacije, građani će biti pozivani na potpisivanje ugovora sa Direkcijom, gde će birati strukturu i kvadraturu. Građevinska direkcija Srbije, koja je investitor ovog projekta, dobila je lokacijsku dozvolu i 30. avgusta počela je pripremne radove. Rušenje objekata će trajati najviše mesec dana. Glavni projekat očekuje se do 15. oktobra, a do kraja sledećeg meseca biće završen proces javnih nabavki. U drugoj polovini oktobra očekuje se građevinska dozvola koju će izdati Ministarstvo planiranja i tada će početi prodaja stanova.

Kvadrat će koštati manje od 1.290 evra, a koliko tačno zavisi od izbora izvođača radova, nabavke materijala i komunalnog opremanja zemljišta, odnosno od sprovođenja javnih nabavki. U prvoj fazi biće izgrađeni objekti bliže naselju Kumodraž i jedna zgrada na parceli odmah do Kumodraške ulice.

Stan u naselju će moći da kupe svi punoletni građani, bez obzira na to da li već imaju nekretninu na svoje ime, ali samo jedan član porodice. Jedino oni koji su kupovali stan uz subvenciju države nemaju pravo na kupovinu. Prema najavama, prva useljenja biće do kraja sledeće godine, a naselje će zaživeti do marta 2012.

- Čim dobijemo građevinsku dozvolu, što se očekuje do kraja oktobra, krećemo da pozivamo sve one koji su rezervisali stan. Oni će imati obavezu da potpišu ugovor, kojim će biti predviđeno da pet odsto vrednosti stana uplaćuju odmah, kao kaparu. Od tada imaju tri meseca za realizaciju kredita, a ukoliko probiju rok, kapara propada. Oni koji stanove kupuju gotovinski, moraju da uplate novac u roku od 30 dana - objašnjava Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije.

Stanovi će imati takozvane „sendvič“ zidove sa termoblokovima i izolacijom, a po prvi put u Beogradu, stanari će plaćati grejanje po utrošku, umesto po kvadratu. Ceo projekat vredi 250 miliona evra.

Prema podacima Udruženja agencija za promet nekretnina, kvadrat stana u ovom delu grada može da se kupi i za manje od 1.290 evra, ali ne novogradnja, koja dostiže i 1.600 evra. Kad je reč o drugim delovima grada, u prvoj i drugoj zoni kvadrat se kreće od 1.600 do 2.000 evra, dok u novobeogradskim blokovima košta oko 1.200 evra. Osim strogog centra, kvadrat je i dalje najskuplji kod „Beogradske arene“ i kreće se od 2.000 do 2.500 evra, dok je najjeftiniji u naseljima Ovča, Kotež, Batajnica, gde se jedan kvadrat stambenog prostora treba izdvojiti od 600 do 900 evra.

Oni koji žele mogu da rezervišu stan na e-mail adresu office@gds.rs ili na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11 000 Beograd. Dovoljno je da pošalju fotokopiju lične karte sa kontakt telefonom i strukturom stana koju žele da kupe.

Struktura i broj stanova

Garsonjera 212

Jednosobni 960

Jednoiposobni 456

Dvosobni 1.285

Dvoiposobni 281

Trosobni 1.094

Troiposobni 164

Četvorosobni 126

Lokali 147

Izvor: [ blic.rs ]

Čitanja: 2405 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda