Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

MIŠKOVIĆ ZAVEO „ZAGREPČANKU”

19. 08. 2008.

MIŠKOVIĆ ZAVEO „ZAGREPČANKU” - Iako u „Holdingu” kriju informacije o prodaji ove nekretnine, list saznaje da, osim Miškovića, na tenderu učestvuje još sedam kompanija.

Do 14 sati 29. avgusta, za kada je zakazano javno otvaranje ponuda, zainteresovani preduzetnici moraće da ponude najmanje 25 miliona evra, koliko traži uprava „Holdinga” za polovinu imovine. Kupac zemljišta kasnije će morati s „Holdingom” da osnuje zajedničko trgovačko društvo i da kupljenu nekretninu unese kao kapital.

„Jutarnji list” piše da Mišković „aktivno u centru Zagreba traži dovoljno veliko zemljište da sagradi najveći šoping-centar u Hrvatskoj, po uzoru na onaj u Sloveniji u koji je uložio 250 miliona evra”.

- Nije poznato hoće li 100.000 kvadratnih metara biti dovoljno za tu investiciju, ali rukovodstvo njegove kompanije prošle godine je istaklo da namerava da kupi manju klanicu i mesnu industriju u Zagrebu - navodi zagrebački dnevnik.

„Jutarnji list” prenosi da najveća srpska kompanija „Delta holding” učestvuje u ukupnom srpskom BDP-u sa više od 12 odsto, a njen vlasnik Miroslav Mišković spada među 30 najbogatijih tajkuna istoka i jugoistoka Evrope, s bogatstvom procenjenim na više od 1,4 milijarde dolara.

Prema pisanju „Jutarnjeg”, za poslovanje u Hrvatskoj zainteresovan je i srpski medijski tajkun Željko Mitrović. S druge strane, u Srbiju je dosad ušlo oko 120 hrvatskih kompanija, podseća list.

U septembru preuzima Bosku

Ugovor o privatizaciji robne kuće „Boska” između Vlade Republike Srpske i konzorcijuma beogradskih kompanija „Delta” i „Zekstra” biće potpisan najverovatnije u septembru, najavio je direktor „Boske” Ljubomir Dakić. On kaže da ne postoje problemi u realizaciji privatizacije za koju je Skupština RS dala zeleno svetlo u junu.

Izvor: [www.24sata.co.yu]
Čitanja: 2226 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda