Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

NOVA MINIMALNA CENA RADA U SRBIJI 13.572 DINARA

05. 09. 2008.

NOVA MINIMALNA CENA RADA U SRBIJI 13.572 DINARA - Nova minimalna cena rada u Srbiji biće 13.572 dinara, odnosno 72 dinara po radnom satu, utvrđeno je na današnjoj sednici Socioekonomskog saveta kojoj je prisustvovao i premijer Mirko Cvetković.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, posle sednice Saveta, rečeno je da je formirana stručna grupa koja ima zadatak da izračuna efekte dejstva proširenog kolektivnog ugovora i da analizira konkurentnost Srbije u odnosu na zemlje u regionu.

Premijer Mirko Cvetković rekao je da će stručna grupa analizirati i šta to Srbija nudi u odnosu na zemlje regiona, kako njena privreda može postati konkurentnija, a takođe će pratiti javnu potrošnju i upoređivati je sa potrošnjom u tim državama. Cvetković je dodao da će grupu činiti po jedan predstavnik iz kabineta, ministarstva finansija, Unije poslodavaca i iz dva reprezentativna sindikata.

"Iz analize te stručne grupe biće jasno kakva je javna potrošnja u Srbiji, kako je smanjiti a da se, u isto vreme, obezbedi socijalno odgovorna država i stabilan privredni rast", rekao je Cvetković.

Novi predsedavajući Saveta i predsednik Unije poslodavaca Stevan Avramović ocenio je da je današnja sednica Saveta bila veoma bitna jer je prvi put predsedavajući izabran iz redova poslodavaca.

Dosadašnji predsedavajući i predsednik Ujedinjenog granskog sindikata Nezavisnost Branislav Čanak predao je i zvanično, na konferenciji za novinare, dužnost Avramoviću i najavio da će savet i dalje u svom radu otvarati sva bitna i teška pitanja iz oblasti svog rada.

Izvor: [www.beta.co.yu]
Čitanja: 3814 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda