Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

Odmor u ratama i do 60 meseci

21. 08. 2013.

Odmor u ratama i do 60 meseci - Odmor u ratama i do 60 meseci Godišnje odmore građani i dalje najčešće plaćaju u ratama. Aranžmane otplaćuju od šest do 12 meseci, ali često se late i čekova. Mali broj putovanja plaćen kešom.

Za razliku od ranijih godina kada su naši turisti letovanje plaćali najčešće u dva navrata - kada rezervišu i uoči puta, sada se putovanja plaćaju u ratama i do 60 meseci!

" Ispostavilo se da je polovina naših aranžmana plaćena čekovima, a ostalo, uglavnom, karticom", potvrđuje Branka Karadžić iz „Olimpik travela“.

"Čekovima su plaćali rani buking, dok su karticu koristili oni koji su uoči leta ili uoči puta odlučili gde će putovati. Za one koji su platili karticom ne znamo da li su, praktično, platili odjednom aranžman. Zanimljivo je da nismo imali nijedan slučaj kredita uzetog zbog letovanja".

U većini agencija su primetili da sada turisti neuporedivo češće plaćaju na rate, obično čekovima. Ujedno, radi se o najjeftinijim aranžmanima čija je otplata počela već u proleće, tokom Sajma turizma, pa su mnogi uspeli da usklade i brojne popuste i dugu otplatu. U mnogim agencijama su nudili letovanje na 12 rata, odnosno do Nove godine.

"Na taj način se, praktično, letovanje i ne oseti", kaže Saša Zarić iz „Pontea“.

"Ima onih koji odmah daju keš, ali uglavnom plaćaju na rate. Zanimljivo je da mogućnost plaćanja na rate koriste i oni koji putuju na vikend putovanja po evropskim metropolama".

Ipak, trećina aranžmana se i dalje plaća kešom. Kada se aranžman plati odjednom onda je i najjeftiniji, jer nema zateznih kamata, uračunavanja inflacije i slično. I dalje je najskuplje plaćati preko sindikata, ali je „administrativna zabrana“ postala sve ređi oblik plaćanja. Ipak, pogrešna je pretpostavka da je reč o skupim aranžmanima, pošto je za letovanje od 2.000 evra nemoguće ispisati čekove.


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 1225 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant - Odmor u ratama i do 60 meseci
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja - Odmor u ratama i do 60 meseci
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot - Odmor u ratama i do 60 meseci
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? - Odmor u ratama i do 60 meseci
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru - Odmor u ratama i do 60 meseci
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda