Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Osiguranje »

DDOR KREĆE U OSVAJANJE TRŽIŠTA

31. 10. 2009.

DDOR KREĆE U OSVAJANJE TRŽIŠTA - Nova poslovna strategija kompanije "DDOR Novi Sad" biće jačanje tržišne pozicije u segmentu auto-osiguranja, čuvanje tržišta u domenu velikih industrijskih klijenata, rast u životnom osiguranju i agresivno osvajanje tržišta neživotnog osiguranja, rekao je generalni direktor ove kompanije Kristijan Oto Noe.

Nakon što je 2008. DDOR u procesu privatizacije preuzela italijanska osiguravajuća kuća "Fondarija SAI", novosadski osiguravač je izgubio deo tržišta, a razlozi za gubitak dela premije su pad tržišta osiguranja koji je usledio zbog ekonomske krize, odluka novog menadžmenta da smanji popuste u prodaji kasko osiguranja, ali i odustane od osiguranja klijenata koji godinama nisu plaćali dogovorenu premiju.

- Dolaskom stranih osiguravajućih kuća u Srbiju, situacija na tržištu se menja, što uključuje i novu "podelu karata" po pitanju tržišnog učešća i decentralizacije tržišta. DDOR je kompanija koja je do nedavno zauzimala trećinu tržišta i koja ima jaku tradiciju i veliki potencijal. Zajedno sa snagom i mogućnostima kompanije "Fondarija SAI", očekujemo da u budućnosti zadržimo vodeću poziciju i ostvarimo rast - istakao je Noe.

U procesu restrukturiranja i reorganizacije srpskog osiguravača, "Fondarija SAI" je centralizovala kompaniju i smanjila autonomiju 21 filijale, primat je dat kanalima prodaje, a otvorene su poslovnice u onim delovima Srbije u kojima DDOR do sada nije bio zastupljen.

Noe je najavio da će do kraja godine iz DDOR-a uz stimulativne otpremnine otići 200 radnika, nakon čega će ta osiguravajuća kompanija imati nešto manje od 2.000 zaposlenih.

On je istakao i da su poslovni rezultati DDOR-a na kraju trećeg kvartala pozitivni, pa profit iznosi oko 200 miliona dinara.


Izvor: [ biznisnovine.com ]

Čitanja: 3183 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda