Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Osiguranje »

DUNAV: PREMIJA 14,7 MLRD. DINARA

01. 06. 2009.

DUNAV: PREMIJA 14,7 MLRD. DINARA - Kompanija Dunav osiguranje je saopštila da je u prošloj godini imala ukupnu premiju osiguranja od 14,7 milijardi dinara.

Time je ta osiguravajuća kuća zadržala prvu poziciju na srpskom tržištu sa udelom od 30 odsto, a isplatila je osiguranicima 7,53 milijarde dinara odštete u prošloj godini.

Direktor prodaje te kompanije Predrag Tomanović kaže da su "planovi kompanije za 2009. godinu ambiciozni, uprkos finansijskoj krizi koja se oseća. Naš rad karakteriše isti obim posla kao u istom periodu prošle godine, sa minimalnim odstupanjima".

Direktor Glavne filijale Dunav osiguranja u Novom Sadu Goran Mačkić rekao je da je prošle godine na nivou kompanije ostvarena ukupna premija od osiguranja useva i životinja od 679 miliona dinara i isplaćeno 554 miliona dinara štete.

Prema njegovim rečima, dve trećine ukupnih premija u oblasti poljoprivrede ostvarene su na teritoriji Vojvodine, a u odnosu na 2007. godinu ova vrsta osiguranja povećana je za oko 60 odsto.


Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 3032 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda