Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Osiguranje »

ONLAJN OSIGURANJE SVE BLIŽE SRBIMA

25. 08. 2008.

ONLAJN OSIGURANJE SVE BLIŽE SRBIMA - Čak 85 odsto zainteresovanih za kupovinu polisa osiguranja putem interneta u Srbiji su fizička lica, dok firme slabije koriste tu mogućnost

Građani Srbije sve više otkrivaju čari kupovine iz fotelje i kada su u pitanju ozbiljnije stvari od kuhinjskih spravica, pa je za šest meseci broj onih koji se interesuju za mogućnost dobijanja polise osiguranja srpskih kompanija preko interneta višestruko uvećan. Prodaja polisa preko interneta krenula je u Srbiji krajem februara, kada je „Delta Ðenerali" osiguranje otvorilo prvu onlajn prodavnicu pod imenom „Veb osiguranje" i tako omogućilo građanima da na jednostavan i brz način kupe osiguranje kuće ili stana, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje motornog vozila.

- Iskustvo od proteklih nekoliko meseci nam pokazuje da je za sada ovakav vid kupovine interesantniji fizičkim licima, koja su izvršila oko 85 odsto ukupnih porudžbina polisa putem interneta, dok su ostale kupovine izvršile firme i preduzeća. Generalno gledano, klijenti su bili najviše zainteresovani za kupovinu putnog zdravstvenog osiguranja, što je zbog letnje sezone godišnjih odmora bilo i očekivano - kažu u „Delta Ðeneraliju".

Jednostavan način poručivanja i brza dostava polisa čine da se broj onlajn kupaca povećava i da se zadovoljni kupci i narednog puta opredeljuju za ovakav vid kupovine. Klijenti imaju mogućnost da polise kupljene posredstvom interneta plate takođe onlajn - putem platnih kartica ili prilikom preuzimanja polise - pouzećem. U prvih nekoliko meseci klijenti „Delta Ðeneralija" više su se opredeljivali za plaćanje pouzećem, dok je poslednjih meseci plaćanje platnim karticama u znatnom porastu.

Šest puta više posetilaca

I kompanija „Dunav osiguranje" započela je u julu sa prodajom polisa putničkog zdravstvenog osiguranja putem interneta. Pojednostavljenje procedure i velika ušteda vremena glavne su prednosti takvog načina prodaje. U državnoj kompaniji izuzetno su zadovoljni odzivom.

- Smatramo da je ovaj način prodaje budućnost, a da je svaka prodaja koja se realizuje putem interneta sada veliki uspeh - kažu u „Dunavu".

Dokaz da se i u Srbiji sve više koristi internet je podatak o posećenosti sajta „Dunav osiguranja". Broj posetilaca se sa 50.000, koliko je iznosio 2004. godine, popeo na 300.000.

Na vebu svaki četvrti

- U skladu sa filozofijom ulaganja u edukaciju građana, kojima „Dunav osiguranje" želi da približi internet kao sredstvo komunikacije, naša kompanija je prošle godine postavila potpuno nov sajt. Odlikuje ga izuzetna jednostavnost i mogućnost za informisanje o uslugama osiguranja koje pruža „Dunav".

U Srbiji 24,2 odsto osoba starijih od 15 godina koristi internet. Računajući prema podacima sa poslednjeg popisa stanovništva Srbije iz 2002. godine, ovaj podatak nam govori da nešto preko milion i po stanovnika u zemlji koristi internet. Najviše korisnika ima u Beogradu (penetracija od 42 odsto), dok ih je u centralnoj Srbiji i Vojvodini samo oko 20 odsto.

Izvor: [www.biznisnovine.com]

Čitanja: 3275 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda