Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Osiguranje »

GRAVE: PREMIJA 21 MIL. EVRA U 2008.

19. 07. 2008.

GRAVE: PREMIJA 21 MIL. EVRA U 2008. - Osiguravajuće društvo Grave u Srbiji planira da u oblasti životnog osiguranja uveća premiju do kraja 2008. na 21 milion evra.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora Grave osiguranja u Srbiji Kristofa Cetla, ukupne premije trenutno iznose 16,2 miliona evra i čine udeo od 26 odsto na domaćem tržištu životnog osiguranja.

Grave (Grawe) u Srbiji ima 37.000 klijenata, što je jedan odsto od ukupnog broja klijenata celog austrijskog Grave koncerna, ali Cetl ističe da na srpskom tržištu postoje velike mogućnosti za razvoj tog sektora osiguranja.

Kako je dodao, prosečan iznos premije u Grave osiguranju u Srbiji je 500 evra.

Grave je zainteresovan za ulaganje u nekretnine i trenutno traže lokaciju za izgradnju poslovnog prostora u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, kaže Cetl. On je naveo i da je ta austrijska osiguravajuća kuća veoma zainteresovana za investiranje u izgradnju stambenog prostora u Srbiji, ali nije precizirao kada bi i koliko mogli da ulože. Ranije je objavljeno da će Grave u novi poslovni centar uložiti novca koliko i u Grave centar na Novom Beogradu – 32 miliona evra.

Cetl je kazao da Grave u Srbiji godinu i po unapred objavljuje koliku godišnju dobit korisnici životnog osiguranja mogu da očekujuju i za poslednjih 11 godina je iznosila šest odsto.

Novac od premija ulaže se u Srbiji i to oko 90 odsto u obveznice, kazao je predsednik UO Grave u Srbiji.

Prema njegovim rečima, životno osiguranje u Srbiji ima 2,5 odsto građana, a prosečna premija prema ukupnom broju stanovnika iznosi osam evra, dok je u Hrvatskoj 60, a u Austriji 200 evra.

Grave osiguranje je sedmo po tržišnom učešću u Srbiji. Ta kompanija posluje na domaćem tržištu od 1997. i član je Grave grupe, koja broji 3,7 miliona klijenata na 12 tržišta srednje i jugoistočne Evrope.

Izvor: [www.b92.net]

Čitanja: 3576 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda