Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Osiguranje »

DUNAV OSIGURANJE OSTVARILO PREMIJU 8,1 MILIJARDI

13. 12. 2007.

DUNAV OSIGURANJE OSTVARILO PREMIJU 8,1 MILIJARDI - Generalni direktor Dunav osiguranja Mirko Petrović izjavio je da je za prvih šest meseci ove godine ta kompanija ostvarila bruto premiju od 8,1 milijardi dinara, što je jednako premiji tokom cele 2003. godine.

U uslovima velikog pritiska strane konkurencije i novih kompanija koje osvajaju tržište, uspeli smo da povećamo svoj udeo na tržištu, rekao je Petrović na skupu u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, kao jedna od retkih osiguravajućih kuća u istočnoj Evropi sa većinskim društvenim kapitalom, Dunav osiguranje je na iberalizovanom tržištu Srbije uspelo da ostvari dobre poslovne rezultate.

Petrović je najavio da je plan Dunav osiguranja da, nakon kupovine najveće osiguravajuće kuće u Republici Srpskoj Kosig osiguranja, uskoro otvori predstavništva u svim većim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Takođe smo od izraelskog suvlasnika otkupili 50 odsto učešća u penzionom fondu Dunav TBI i sada u toj oblasti imamo lidersku poziciju na srpskom tržištu. Jačanje svoje pozicije dalje vidimo u Vojvodini i regiji oko Beograda, rekao je Petrović.

Uoči najavljene privatizije Dunav osiguranja, on je kazao da smatra da bi trebalo razmisliti o tome da ona počne na Beogradskoj berzi, što bi moglo doprineti da se domaće tržište hartija od vrednosti brže razvija.

Izvor: [www.rts.co.yu]

Čitanja: 3310


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda