Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Osiguranje »

RAST BRUTO PREMIJE OD OKO ŠEST ODSTO

29. 04. 2010.

RAST BRUTO PREMIJE OD OKO ŠEST ODSTO - Osiguravajuća kuća "Viner štetiše Srbija" (Wiener Städtische) ostvarila je u prvom tromešečju ove godine dobit od 1,52 miliona evra i blagi rast bruto premije od oko šest odsto, kazao je predsednik Upravnog odbora Branko Krstonošić.

Kako je istakao, kada se taj rezultat uporedi sa istim periodom prošle godine, može se reći da je reč o značajnom rastu.

- Očekivanja su da će tržište osiguranja u Srbiji u ovoj godini rasti pet do šest odsto, što je u odnosu na 2009. godinu dvostruko veći rast. Između pet do šest odsto prognoza je rasta tržista, a ambicija 'Viner štetiše osiguranja' je rast za oko 13 odsto - kazao je Krstonošić i naglasio da je tržište osiguranja dosta dobro podnelo sve početne negativne efekte ekonomske krize.

- Ako se uzme u obzir nesporna činjenica da je osiguranje u funkcionalnoj zavisnosti od dešavanja iz okruženja i realnog sektora, taj pad obima poslovanja nije bio značajan - kazao je on i istakao da su najbolji poslovni rezultati ostvareni u segmentu osiguranja života.

- Ostvarili smo oko dva miliona evra dobiti po tom osnovu, od čega smo 1,7 miliona evra raspodelili osiguranicima - kazao je on i dodao da se broj osiguranika nije povećao, ali da se rast premije dogodio zbog povećanja broja novozaključenih ugovora.

Kako je rekao, u ovoj godini očekuje se rast u domenu imovinskih osiguranja, dok se kod osuguranja motornih vozila ne očekuje porast osiguranika, jer je prodaja novih vozila, zbog krize, i dalje smanjena..

- U Srbiji je svega tri odsto stanovništva zainteresovano za životno osiguranje, a problem je u nedovoljnoj edukaciji i minimalnom stepenu znanja o potencijalima tog osiguranja. Kada se sve to ima u vidu, jasno je zbog čega oko 225.000 naših građana za tu vrstu osiguranja godišnje izdvaja oko 80 miliona evra, ili 14 odsto ukupne vrednosti tržišta osiguranja - objasnio je on i podsetio da su, poređenja radi, godišnja izdvajanja za životno osiguranje u Srbiji deset evra, u Sloveniji 340, a u Austriji preko 900 evra

Izvor: [ biznisnovine.com ]

Čitanja: 2424 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda