Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Osiguranje »

UNIKA OSTVARILA RAST OD 29,32 ODSTO

05. 11. 2009.

UNIKA OSTVARILA RAST OD 29,32 ODSTO - Kompanija "Unika osiguranje" je u prvoj polovini ove godine ostvarila ukupnu premiju u iznosu od 1,265 milijardi dinara, što predstavlja rast od 29,32 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine

'UNIKA'

Zabeležen je rast u svim vrstama osiguranja, naročito u obaveznom osiguranju motornih vozila, gde sa premijom od 432,687 miliona dinara "Unika" beleži pet odsto tržišnog učešća, kao i u imovinskom osiguranju, dok premija kasko osiguranja iznosi 180,818 miliona dinara. Kada je reč o životnom osiguranju, zadržan je nivo premije iz prošle godine.

- "Unika osiguranje" nastavlja jačanje saradnje sa strateškim partnerom Rajfajzen bankom i radi na ostvarenju dugoročnog cilja kompanije, a to je da postane lider u kvalitetu usluga osiguranja na srpskom tržištu i ostane sinonim za najviši stepen sigurnosti, prilagodljivosti i pošten odnos s klijentima - rekao je Zoran Višnjić, generalni direktor "Unika osiguranja", povodom obeležavanja jubileja "Unika grupe" iz Austrije.

Istim povodom ova osiguravajuća kompanija je svim novim korisnicima kasko osiguranja koji to postanu do kraja godine ponudila putni paket osiguranja koji pruža kompletnu sigurnost svima koji planiraju putovanje u Srbiji i inostranstvu - pomoć na putu 24 sata dnevno, putno zdravstveno osiguranje u trajanju od godinu dana sa boravkom u inostranstvu 15 dana, kao i zeleni karton za one koji poseduju "Unika" polisu osiguranja od autoodgovornosti.

- Građani Srbije sa velikim nestrpljenjem očekuju ukidanje viza najavljeno za početak naredne godine. Sasvim realno je očekivati i učestalija putovanja automobilom u inostranstvo. Želimo da ta putovanja u Evropu bez viza i granica za sve osiguranike budu potpuno bezbrižna. Zato smo i odlučili da kreiramo ovaj putni paket koji, uz kasko osiguranje, pruža kompletnu osiguravajuću zaštitu korisnicima naših usluga - istakao je Franc Viler, član borda direktora "Unike".

"Unika grupa Austrija" osnovana je pre 10 godina i jedna je od najvećih osiguravajućih kompanija u Evropi i vodeća grupacija na austrijskom tržištu. Ukupan kapital firme procenjuje se na 1,46 milijardi evra, dok investicije čine 21,3 milijarde evra. U Evropi, "Unika" ima približno 15 miliona zaključenih polisa i sedam miliona osiguranika. Za tri godine, koliko posluje u Srbiji, ova kompanija se utvrdila među prvih pet kompanija u ovoj industriji. Kompanija je produžila i ugovor o saradnji sa košarkašem Aleksandrom Ðorđevićem koji će biti promoter "Unika osiguranja" i u narednih godinu dana.


Izvor: [ biznisnovine.com ]

Čitanja: 3162 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda