Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Osiguranje »

ZA ODSEČENU NOGU PLATILI 100 EVRA

16. 09. 2008.

ZA ODSEČENU NOGU PLATILI 100 EVRA - Beograđaninu Slavoljubu Ranisavljeviću Unika za amputiranu levu nogu platila „premiju" od 8.000 dinara.

Unika osiguranje isplatilo je 2. juna Slavoljubu Ranisavljeviću iz Beograda premiju od samo 8.000 dinara za amputiranu levu nogu! Šokirana isplaćenom sumom, Slavoljubova supruga Milica vratila je Uniki ovaj novac i uložila prigovor, posle čega joj je ova osiguravajuća kuća uplatila 20.000 dinara. I ovaj iznos Ranisavljevići su vratili kompaniji Unika.

Porodica Ranisavljević je, prema rečima Milice, počela da uplaćuje kolektivno, odnosno porodično osiguranje 2005. godine u Cepter osiguranju, koje je krajem 2006. godine preuzela Unika. U aprilu ove godine njenom suprugu je amputirana leva noga iznad kolena, za šta je, kako kaže, dobio mizernu premiju osiguranja od Unike.

---------------------------------------------

Sve po ugovoru

Direktor službe za procenu i likvidaciju šteta u Unika osiguranju Sanja Kovačević tvrdi da je njena osiguravajuća kuća, kada je došla na srpsko tržište i preuzela Cepter osiguranje, preuzela i sve uslove tog društva koje su osiguranici dogovarali s njim.

- Mi nismo ništa promenili. Ono što su zaključili s njim, to imaju i danas s nama. Samo oni osiguranici koji su pristupili krajem 2006. godine imaju nove, drugačije uslove. U „slučaju Ranisavljević", prema polisi i uslovima pod kojima su oni počeli da uplaćuju to osiguranje, od maksimalne sume osiguranja za hiruršku intervenciju oni procentualno treba da prime 20 odsto za naknadu štete, a to je 8.000 dinara - tvrdi Kovačevićeva.

------------------------------------

- Podnela sam Uniki 19. maja prijavu o nastanku osiguranog slučaja i svu neophodnu dokumentaciju. Bili su mnogo ljubazni. Prostorije su im moderne i sve je to izgledalo veoma poslovno. Pravo da vam kažem, mislili smo da nemamo pravo ni na šta. Da su nam rekli tada da osiguranje ne pokriva tu vrstu povrede, okrenula bih se i otišla. Ovako sam ih saslušala i ostala da čekam naknadu. Šokirala sam se kad sam videla da mi je na račun uplaćeno 8.000 dinara! Pa zar amputirana noga mog muža toliko vredi?! - kroz suze priča gospođa Ranisavljević.

Revoltirana postupkom Unike, ona im je 9. juna vratila 8.000 dinara i potpisala izjavu o prekidu plaćanja osiguranja članova domaćinstva.

- Nemam ja, sine, šta da radim s njima. Dok sam bila osigurana u Cepteru, bili smo osigurani na 280.000 dinara. Pogledala sam njihove prospekte i videla da nam po toj polisi sleduje 50 odsto od te sume. A od Unike smo dobili 8.000! Pa, moja komšinica je slomila ruku i od jedne druge osiguravajuće kuće dobila pare kojima je mogla da kupi auto - jada se Milica Ranisavljević.

Ona se žalila na rešenje Unike, a ova kompanija je odlučila 2. jula da im, „u cilju mirnog rešenja spornog odnosa i u skladu s poslovnom politikom Društva", uplati 20.000 dinara naknade. I ovu sumu Milica Ranisavljević vratila je Uniki.

- Da mi sad ponude milion evra, ne bih ih uzela. Kad sam pitala njihovu službenicu da li amputirana noga mog muža vredi samo 8.000 dinara, ona mi je rekla da je to „obična hirurška intervencija". Ništa mi od njih ne treba - rekla je Ranisavljevićeva.

Direktor službe za procenu i likvidaciju šteta u Unika osiguranju Sanja Kovačević potvrdila je juče za Press da je ovom društvu porodica Ranisavljević vratila uplaćenu premiju osiguranja. Ona je takođe naglasila da Slavoljub nema pravo na veću premiju jer je operacija urađena usled bolesti, a ne nesreće, što je uslov njihovog porodičnog osiguranja.

- Porodica ima poseban vid osiguranja, u kojem su osigurani slučajevi smrt usled nesrećnog slučaja, prirodna smrt, posledice trajnog invaliditeta usled nesreće i četvrti je hirurška intervencija. Gospodinu Ranisavljeviću je amputirana noga ne zbog nesrećnog slučaja, već zato što je bio bolestan, odnosno imao gangrenu, a oni nisu kupili osiguranje za to - objašnjava za Press Kovačevićeva.

Izvor: [ pressonline ]

Čitanja: 3927 | Komentara: 1 | Dodaj komentar

osiguranje zivota, 18. 12. 2009.:
Ovo je cist primer da ne mozete uplacivati osiguranje zivota preko uplatnica infostana. Morate biti informisani o svemu. Savetnik za osiguranje zivota <a href="http://www.osiguranje-zivota.com/">osiguranje zivota</a>


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda