Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

OSTAJEMO U SRBIJI

24. 02. 2008.

OSTAJEMO U SRBIJI - Poslovne banke koje su oštećene u demonstracijama objavile su da nije bilo povlačenja depozita građana i kompanija.

Direktor za komunikacije Unikredit banke (UniCredit) Raško Tomašević kazao je agenciji Beta da su sinoć demonstranti razbili stakla na dve filijale banke u Resavskoj ulici i u Zemunu, ali su obe filijale danas otvorene za klijente.

"Na filijali u Resavskoj su razbijena stakla na ulaznim vratima, dok su u Zemunu oštećena stakla na izlozima, ali demonstranti nisu uspeli da uđu u objekte", istakao je on i dodao da će manja materijalna šteta biti naplaćena od osiguravajućeg društva.

Tomašević je kazao i da je pre dva dana u protestima oštećena filijala Unikredit banke u Užicu. Kako je naglasio, depoziti Unikredit banke u Srbiji rastu od milion do dva miliona evra nedeljno, a isti trend je nastavljen i tokom ove sedmice. "Unikredit banka će nastaviti realizaciju planova da do kraja godine otvori još najmanje 15 filijala u Srbiji i poveća tržišno učešće", kazao je Tomašević.

Rajfajzen banka (Raiffeisen) u Srbiji je izrazila žaljenje zbog nasilja prema domaćim i stranim poslovnim i drugim objektima tokom protesta, među kojima su i filijale te banke.

U Rajfajzen banci nisu mogli da navedu kolika je šteta, ali su istakli da su srpska banka koja zapošljava više od 2.000 radnika i opslužuje 500.000 lokalnih klijenata. Naveli su da nije primećeno povlačenje depozita ili smanjenje broja klijenata i istakli da su dugoročno posvećeni poslovanju na srpskom tržištu.

Folksbanka (Volksbank) nije pretrpela štetu u sinoćnim protestima u Beogradu, ali su u nedelju, 17. februara polupani izlozi poslovnice u Dečanskoj ulici. Kako su istakli u Folksbanci, poslovanje u Srbiji se obavlja normalno i nije primećeno povlačenje depozita građana ili firmi.

U Sosijete ženeral banci su istakli da će nastaviti razvojnu strategiju i planirane aktivnosti u Srbiji i dodali da do sada nije bilo neuobičajenih reakcija klijenata, odnosno povlačenja računa ili depozita. U službi za odnose sa javnošću nisu mogli da navedu koliku je štetu banka pretrpela u sinoćnim neredima u Beogradu, odnosno u protestima zbog proglašenja nezavisnosti Kosova tokom ove sedmice.

Izvor: [www.b92.net]

Čitanja: 3124 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda