Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Penzioni fondovi »

OD 2008. OBJEDINJEN FOND PIO

18. 11. 2007.

OD 2008. OBJEDINJEN FOND PIO - Objedinjavanje fondova penzionog osiguranja zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika predviđeno je za 1. januar 2008.
Zajednički penzioni fond imaće više od milion i po korisnika i dva i po miliona osiguranika, a penzioneri u Srbiji neće biti oštećeni u procesu konsolidacije i objedinjavanja penzionih fondova, kazala je direktorka Sektora za odnose sa javnošću Republičkog fonda za penziojsko i invalidsko osiguranje (PIO) Jelica Timotijević.
"Uprkos nekim sumnjama, nema bojazni da će se za gradjane nešto pogoršati. Naprotiv, jedinstveni penzioni fond obezbediće brojne prednosti. Penzije će se ispalaćivati redovno i neće biti kašnjenja u isplatama. Razmišlja se i o tome da penzioneri svoja primanja dobijaju iz jednog dela", kazala je Timotijevićeva.

Ona je dodala da će objedinjenje tri penzijska fonda znatno smanjiti administrativne troškove.

"Građani mogu očekivati samo bolju uslugu, kraće čekanje na rešenja i formiranjem jedinstvene baze podataka neuporedivo manje problema", rekla je Timotijevićeva.

Prema njenim rečima, tokom naredne godine se očekuje administrativno pridruživanje vojnog fonda penzionog osiguranja civilnim fondovima,a finasijska konsolidacija fondova trebalo bi da bude sprovedena do 2011. godine.

izvor: [www.b92.net]
Čitanja: 4065


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda