Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Penzioni fondovi »

BEZ POVEĆANJA PLATA I PENZIJA

08. 08. 2010.

BEZ POVEĆANJA PLATA I PENZIJA - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio da ne vidi realne izvore za povećanje plata i penzija i ukazao da se protivi zaduživanju i povećanju budžetskog deficita za te svrhe.

Deficit državnog budžeta biće u granicama planiranog, posebno posle revizije dogovora s Međunarodnim monetarnim fondom koji je dozvolio da deficit iznosi 4,8 odsto bruto društvenog proizvoda, rekao je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Ljajić je rekao da ne vidi realne izvore za povećanje plata i penzija i ukazao da se protivi zaduživanju i povećanju budžetskog deficita za te svrhe.

"Ako bude ostvaren ekonomski rast koji će to omogućiti, onda niko u vlasti ne može biti protiv toga", rekao je Ljajić novinarima obilazeći gradilište u novobeogradskom bloku 61.

"Vrlo je važan Zakon o fiskalnoj odgovornosti o kojem ćemo razgovarati s MMF-om, jer će taj zakon ovu i sve buduće vlade ograničiti u zaduživanju", ukazao je ministar.

Ljajić je rekao da nije planiran novi paket mera pomoći socijalnio ugroženom stanovništvu i podsetio da je paket kojim je za tu svrhu izdvojeno milijardu i po dinara, najveći koji je odjednom dat za socijalne potrebe stanovništva.

Izvor: [ rts.rs ]

foto: B92.net

Čitanja: 2170 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda