Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Penzioni fondovi »

NBS dala dozvolu za spajanje Hipo i Garant penzionih fondova

23. 02. 2010.

NBS dala dozvolu za spajanje Hipo i Garant penzionih fondova - Nakon što se izvrši spajanje društava obaviće se i pripajanje fonda Hipo fondu Garant, koji će takođe poslovati kao Hipo-Garant.

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da je izdala dozvolu za spajanje Garant i Hipo (Hypo) društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom.

Kako se navodi u saopštenju NBS, Hipo će se pripojiti društvu Garant i ubuduće će poslovati pod imenom Hipo-Garant (Hypo-Garant).

Nakon što se izvrši spajanje društava obaviće se i pripajanje fonda Hipo fondu Garant, koji će takođe poslovati kao Hipo-Garant.

Fond Hipo-Garant imaće oko 23.000 članova među kojima će biti oko 3.000 članova ranijeg fonda Hipo.

Sa neto imovinom od oko 460 miliona dinara i dalje će ostati na petom mestu sa nešto više od šest odsto tržišnog učešća.

Izdavanjem dozvole o spajanju, na tržištu Srbije ukupno će poslovati osam društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima i devet dobrovoljnih penzijskih fondova.

Izvor: [ biznisnovine.com ]

Čitanja: 2836 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda