Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

RADOVI NA AUTOPUTU HORGOŠ-POŽEGA

13. 12. 2007.

RADOVI NA AUTOPUTU HORGOŠ-POŽEGA - Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić izjavio je da su radovi na autoputu Horgoš- Požega zvanično počeli, da geometri vrše pripreme i da će na proleće početi izgradnja.

Ilić je u Obrenovcu, predstavljajući rezultate rada Ministarstva infrastrukture, rekao da će u martu sledeće godine početi izgradnja autoputa Obrenovac-Požega.

On je naglasio da su autoputevi potrebni i dodao da je do sada urađeno više od tri hiljade kilometara puteva u Srbiji, da je završena deonica puta Borova glava, tunel u Ovčar Banji, kao i brojni mostovi, što je ocenio kao dobar rezultat rada minisitarstva.

Ilić je naglasio da bi cilj svake vlade trebalo da bude da Srbija ima dobre puteve do svakog sela i do svake kuće.

Ministar je istakao potrebu gradnje metroa i podzemne železničke stanice u Beogradu kako bi se rasteretio saobraćaj i naglasio značaj ravnomernog razvoja svih beogradskih opština, a ne samo centra grada.

On je kazao da je ove godine od naplate putarina država zaradila 205 miliona evra i dodao da je prinos od putarina do pre četriri godine bio 76 miliona evra godišnje.

Ilić je naglasio značaj izgradnje magistralnog gasovoda kroz Srbiju, koji je predviđen nacrtom sporazuma o energetici između Rusije i Srbije, istuičući da će Srbija u slučaju gradnje kraka Južnog potoka kroz našu teritoriju dobijati 200 miliona evra od tranzita.

Verujem da ćemo kroz te velike investicije otvoriti nova radna mesta i povećati zapošljavanje u Srbiji, što predstavlja ključ uspeha i jedan od naših osnovnih ciljeva, rekao je Ilić.

Izvor: [www.rts.co.yu]
Čitanja: 1995

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda