Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

Porez i za nelegalne kuće

23. 02. 2014.

Porez i za nelegalne kuće - porez na bespravnu gradnju Svaka zgrada ili vikendica, legalna ili ne, mora biti katastarski popisana i evidentirana, i to u roku od godinu i po dana, kaže za “Blic” ministar Ilić.

To znači da će porez na imovinu morati da plate svi, čak i oni koji ne legalizuju kuće, objašnjava ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić.

I pored stalnih upozorenja vlasnicima nelegalnih obekata da će im imovina biti srušena ako je ne legalizuju ili je bar ne upišu u katastar, sada je već izvesno da velikog rušenja neće biti.

Ono čega će svakako biti jesu računi za porez na imovinu koji će stići i na adrese onih koji ga decenijama ne plaćaju, jer država nije imala evidenciju ni da postoje.

"Ne vidim nikog pametnog ko bi rušio u Srbiji 800.000 objekata i pored toga što neće svi biti legalizovani, jer ko bi mogao da sruši trećinu Srbije. Naš cilj je evidentiranje svih objekata. Katastar je dobio 60 miliona evra od Svetske banke za taj projekat i to mora za svagda da se reši", kaže Ilić.

Ko hoće da trguje nekretninom moraće da plati legalizaciju, ko neće - niko ga neće dirati. Rušenje preti jedino kućama ili vikendicama koje su u zaštićenim zonama.

Opštine su imale obavezu da informacije o broju novih zahteva za legalizaciju dostave Ministarstvu građevine do kraja nedelje. To je uradilo pet od ukupno 174 opština.

Čitanja: 1301 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant - porez na bespravnu gradnju
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja - porez na bespravnu gradnju
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot - porez na bespravnu gradnju
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? - porez na bespravnu gradnju
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru - porez na bespravnu gradnju
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda