Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

PET MILIJARDI EVRA ZA PUTEVE SRBIJE

17. 07. 2008.

PET MILIJARDI EVRA ZA PUTEVE SRBIJE -

naredne četiri godine biće uloženo pet milijardi evra u razvoj puteva Srbije, najavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Završetak autoputa na "Panevropskom koridoru 10" do 2011. godine u koji će biti uloženo 1,7 milijardi evra, kao i početak izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran su prioriteti nove Vade Srbije.

"Ni ja ni G 17 plus nećemo izaći na sledeće izbore ukoliko ne bude završen Koridor 10 u ovom mandatu", naglasio je Dinkić.

Nacionalni savet za infrastrukturu jednoglasno je odlučio da raskine ugovor sa koncesionarom za autoput Horgoš - Požega, pa će za izgradnju tog autoputa biti raspisan tender.

"Definitivno je odlučeno da se taj ugovor stavi van snage. Obavestio sam zastupnike tog konzorcijuma o odluci Saveta, a očekujem da može vrlo brzo doći do raščišćavanja odnosa", potvrdio je Dinkić.

Očekuje se hitno sniženje cene putarina za inostrana vozila jer je, posle prijema Bugarske i Rumunije u EU, drastično opao promet vozila kroz Srbiju.

Izvor: [www.rts.co.yu]
Čitanja: 2036 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda