[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.211.239.1' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.211.239.1','1674921541','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Sajmovi »

DRAGAN VELIKIĆ OTVARA SAJAM KNJIGA

22. 10. 2009.

DRAGAN VELIKIĆ OTVARA SAJAM KNJIGA - Pisac Dragan Velikić, dobitnik NIN-ove nagrade za roman u 2008. godini, otvoriće 26. oktobra 54. Međunarodni beogradski sajam knjiga, najavili su organizatori.

U ime počasnog gosta Sajma - Grčke, posetioce će na otvaranju pozdraviti književnik Tanasos Valtinos, a tokom manifestacije biće predstavljeno još 12 pisaca iz te zemlje, rekla je direktorka Nacionalnog centra za knjigu Grčke Katrin Velisaris.

Među gostima ovogodišnjeg Sajma biće Dimitris Mingas, Nikos Panajotopulos, Nasos Vajenas, Marija Laina, Hristos Janaras, Takis Teodoropulos, Dimitris Nolas, Aleksis Stamatis, Elena Huzuri, Kostas Asimakopulos, Hara Janakopulu i Vaso Psaraki.

Počasno gostovanje Grčke biće obeleženo i izložbom koja obuhvata dela iz oblasti antičke književnosti, beletristike, poezije, dečje literature, društvenih nauka, istorije, gastronomije, kao i dela grčkih pisaca prevedena na srpski, izdanja za učenje grčkog jezika kao stranog, rečnike i knjige o pravosljavlju.

Na Sajmu, koji se održava pod sloganom "More knjiga", predstaviće se izdavači iz Švedske,

Japana, Kanade, Kine, Rusije, Nemačke, Francuske, Italije, Austrije, Španije, Portugalije, Švajcarske, Izraela, Brazila, Irana, kao i iz zemalja regiona.

Sajam od ove godine ima novi izlagački koncept, koji podrazumeva razdvajanje izlagačkog prostora na deo za izdavače i deo za knjižare, tako da će u Hali I ove godine prvi put izdavači moći da izlažu i prodaju isključivo svoja izdanja.

Cena ulaznica za Sajam knjiga ove godine biće 250 dinara, dok će se grupne posete naplaćivati po 150 dinara. Cena korišćenja parkinga biće 100 dinara po satu.

Ove godine tokom Sajma biće organizovane i dve "Ćaskaonice", odnosno susreti pisaca iz regiona, kritičara i teoretičara sa čitaocima.

Jedna od novina u pratećim programima 54. Sajma knjiga jesu i promocije kapitalnih projekata i podsećanje na značajne jubileje u okviru susreta pod nazivom "Između dva sajma", a za mlađe posetioce biće organizovane strip radionice.

Biće dodeljene i tradicionalne nagrade Sajma knjiga za izdavaštvo, kao i nagrada "Dositej Obradović" stranom izdavaču za promociju srpske književnosti.


Izvor: [ mtsmondo.com ]

Čitanja: 3576 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda