Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Sajmovi »

OTVOREN 75. POLJOPRIVREDNI SAJAM

11. 05. 2008.

OTVOREN 75. POLJOPRIVREDNI SAJAM - Predsednik Srbije Boris Tadić otvorio je u Novom Sadu jubilarni 75. međunarodni sajam poljoprivrede, na kojem će svoje proizvode predstaviti više od 2.000 izlagača.

Tadić je ukazao da živimo u svetu gde će biti sve manje hrane, zbog nuesklađenog razvoja, velikih migracija sa sela u gradove i naglog povećanja broja stanovnika nekih država, koje su od proizvodjača postale veliki potrošači.

"U godinama koje su pred nama sigurno je da će hrane biti manje od potreba stanovništva. Pred nauku, institute, proizvodjače i vlade stoje ogromni zadaci, potreba da se daju pravi odgovori na sve izazove vremena", rekao je predsednik Srbije.

Goste je pozdravio generalni direktor Novosadaskog sajma Aleksandar Andrejević, a obratili su im se i ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić.

Na ovoj, najvećoj poljoprivrednoj manifestaciji u ovom delu Evrope, pisutno je više od 60 stranih kompanija koje dolaze iz regiona, ali i Nemačke, Holandije, Austrije, Madjarske, Italije, Švajcarske, Španije, Poljske, Turske, Izraela.

Posebna pažnja biće posvećena poljoprivrednoj mehanizaciji, gde će biti zastupljene sve postojeće marke, a na najvećoj izložbi stoke, koja se organizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, biće prikazana najbolja grla domaćih odgajivača.

Na sajmu su tradicionalno prisutni prehrambena industija i industrija pića, koje će se predstaviti svojim novim proizvodima i omogućiti degustacije na štandovima. U Hali 13 posebno će nastipiti zadruge iz 26 opština, a kompanija "Vait" nagradiće trorednim plugom onu koja dovede najviše posetilaca.

Organizatori očekuju oko 600.000 posetilaca iz svih krajeva Evrope, kojima će se predstaviti najznačajnije domaće i inostrane kompanije iz oblasti agroindustrije, poljoprivredne proizvodnje, stočarstva, proizvodnje poljoprivredne mehanizacije i prateće industrije.

Kapije Novosadskog sajma tokom 75. međunarodnog poljoprivrednog sajma biće otvorene do subote 17. maja, od 9 do 19 časova, a ulaznice po ceni od 550 dinara mogu se kupiti na blagajni sajma.

Izvor: [www.b92.net]

Čitanja: 2847 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda