[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.212.96.86' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.212.96.86','1701634492','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Sajmovi »

OTVOREN SAJAM "ETNO HRANA"

26. 11. 2009.

OTVOREN SAJAM Domaći specijaliteti na Beogradskom sajmu

Sajam etno hrane i pića, specijalizovana manifestacija prehrambenih proizvoda koji se spravljaju po posebnim recepturama, održava se od 26. do 28. novembra na Beogradskom sajmu. Reč je o četvrtoj smotri domaćih specijaliteta na kojoj će se predstaviti oko 300 izlagača iz svih krajeva Srbije.

Pod sloganom "Utemeljenje robne marke etno proizvoda" ovogodišnju manifestaciju zajedno organizuju Beogradski sajam i Privredna komora Srbije. Sponzori manifestacije su Agrobanka i Dunav osiguranje, a pokrovitelj manifestacije već tradicionalno je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Posetioci će u hali 3 imati priliku da vide, degustiraju i kupe hranu i piće proizvedenu u ograničenim serijama a po posebnim tradicionalnim recepturama. Proizvođači su pripremili džemove, slatka, kitnkez, ajvar, kolače, peciva, hleb, pite, suhomesnate proizvode, različite vrste sireva, kajmak, vina, rakije, sokove.

Sajam je pre svega namenjen poslovnim posetiocima – snabdevačima restorana, hotela i trgovinskih radnji. Cilj ove manifestacije je prepoznavanje, brendiranje i bolji plasman ovih autentičnih proizvoda na domaćem i stranom tržištu.

Manifestaciju Etno hrana svečano će otvoriti Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije, u četvrtak, 26. novembra u 13 časova u hali 3.

"ETNO HRANA" je jedna od manifestacija Beogradskog sajma koju će Ministarstvo trgovine, turizma i usluga i ubuduće podržavati, jer se ulaganjem u agrar pomaže ukupnom razvoju Srbije, rekao je Slobodan Milosavljević, resorni ministar, na svečanom otvaranju.

Istakavši da je Beogradski sajam dobar domaćin, Milosavljević je rekao da za Ministarstvo poljoprivrede, inače pokrovitelja ove manifestacije, sajam "ETNO HRANA" nije obična priredba, privredna izložba, predstavljanje domaćih prehrambenih proizvoda. On je bitan i zbog zaštite geografskog porekla, pretvaranja malih proizvođača u veće i kvalitetnije, zbog toga što je ETNO hrana mnogo više od hrane – ona otkriva običaje, navike, recepture nekada starih jela, a sada specijaliteta.

Prilikom svečanog otvaranja, kome je prisustvovao veliki broj zvanica, posetioci su na svim štandovima mogli da se posluže domacim specijalitetima. Degustiranje starih, pomalo zaboravljenih jela, praktično će trajati sve dok traje i sajam "ETNO HRANA", a u okviru pratećeg programa predviđena su i brojna zanimljiva dešavanja. Pored štandova izlagača, posetioci svakako treba da posete "etno dvorište", da saznaju kom regionu je pripao dnevni "Pobednički ručak" i da "provere" šta tog dana poznati kuvaju na Beogradskom sajmu.

Čitanja: 3665 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda