Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Sajmovi »

SAJAM HOTELIJERA

25. 09. 2008.

SAJAM HOTELIJERA - Drugi međunarodni sajam hotelijera i ugostitelja Horec Ekspo, na kome izlažu vodeće regionalne firme, otvorio je danas državni sekretar za turizam Goran Petković.

Direktor EXPO XXI Dejan Starčević istakao da je ugostiteljska industrija u Srbiji dobila priliku na sajmu koji će biti otvoren do 27. septembra, za susrete, razmene iskustva i da uposlovne kontakte.

S obzirom na privatizaciju hotela i ugostiteljskih preduzeća poslednjih godina, novi vlasnici, kako je rekao, pokazali su da teže ka novim tehnologijama u objektima. Ove godine očekuju nas noviteti iz oblasti nameštaja i aparata, ali i nove namirnice na našem tržištu, istakao je Starčević.

Za vreme trajanja sajma održava se Cafe bar forum 25. i 26. septembra u hotelu Holidej In, na kome će vodeći stručnjaci govoriti o savremenim trendovima u hotelijerstvu, u sektoru hrane i pića, o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima i srpskom vinarstvu.

U okviru sajma održava se peto prvenstvo Srbije u pravljenju koktela, a prvi put se organizuje i takmičenje u flaretendingu, jednoj od najzanimljivijih disciplina u barmenskom pozivu, koja uključuje egzibicije i akrobacije barmena prilikom pripremanja koktela. Pobednik takmičenja biće srpski predstavnik svetskog takmičenja barmena u Nemačkoj 2009. godine.

Specijalni gosti Sajma i Udruženja barmena su dve vodeće svetske zvezde Flertendinga Marko Kanova i Tom Dajer koji će u zajedničkom nastupu nakon finalnih takmičenja 27. septembra, predstaviti posetiocima, saopštili su organizatori sajma.

Čitanja: 2969 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda