Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

SRÐAN PAVLOVIĆ PREDUZETNIK GODINE

31. 01. 2008.

SRÐAN PAVLOVIĆ PREDUZETNIK GODINE - Srđan Pavlović, vlasnik preduzeća Dečja obuća „Pavle“ iz Bele Palanke, izabran je za najboljeg preduzetnika u protekloj godini. Pobedniku „Blicove“ akcije „Preduzetnik 2007“, koji je izabran među 96.000 malih i srednjih preduzeća koja posluju u Srbiji, danas je uručen ček „Banke Inteza“ od 30.000 evra, namenjen za unapređenje poslovanja.

- Želja mi je da ova nagrada postane tradicionalna. Srećan sam što sam izabran među najboljim preduzetnicima Srbije, a za mene je ovo priznanje dodatna motivacija da bolje i uspešnije radim - poručio je Srđan Pavlović, nagrađeni preduzetnik.

Nagradu od 30.000 evra Pavlović će, kako je rekao, da uloži u izgradnju hale za proizvodnju obuće od 1.000 kvadrata, gde će biti zaposleno još 55 radnika.

Koristeći dostupne finansijske pokazatelje i poređenjem niza baza podataka, žiri je iz šireg kruga od oko 1.000 firmi, koje po kvantitativnim pokazateljima pripadaju sektoru malih i srednjih preduzeća, odabrao 50 preduzeća. Njihovim dodatnim anketiranjem napravljena je selekcija do izbora 10 najboljih preduzetnika. Oni su danas imali i jednočasovni sastanak sa Božidarom Ðelićem, potpredsednikom Vlade.

- Niko nije mogao da pretpostavi da će najbolji preduzetnik biti iz Bele Palanke, niti da će da upošljava više od sto ljudi, kao i da će se baviti proizvodnjom dečje obuće. To je moguće i zato sam ponosan što sam uručio prvu nagradu najboljem preduzetniku u našoj zemlji. Ovo nije nameštena nagrada, već rezultat sveobuhvatne analize 200.000 preduzetnika koji upošljavaju skoro 300.000 ljudi, a koji se svakog dana bore na tržištu i nemaju nikakvu privilegiju, ali ulažu svoje znanje, trud i veruju u uspeh - naglasio je Ðelić.

U ovoj godini Vlada Republike Srbije odvojila je dve milijarde dinara za start ap kredite, a takođe značajnu sumu novca odvojila je i SIEPA, kako bi naša preduzeća imala lakši nastup na inostranim tržištima.

- Dogovorili smo se da podstaknemo dijalog Vlade i preduzetnika. Radićemo na novom paketu finansijske podrške našim preduzetnicima, a uz postojeće instrumente razradićemo investicije u formi kapitala, gde bi država bila investitor u preduzećima u iznosima od pola miliona do pet miliona evra.

Tako će preduzeće povećati proizvodnju i napravili proboj na inostrano tržište. Zauzvrat, država bi dobila učešće u vlasništvu tog privatnog preduzeća, ali ne bi glasala u Upravnom odboru, jer bi bila pasivni akcionar i ne bi se mešala u poslovnu politiku - rekao je Ðelić i dodao da država očekuje dividende i da privatnik može da posle dužeg vremenskog perioda otkupi svoj udeo i tako vrati novac državi, uvećan za prinos.

Deset finalista

- „Alfasoft“ iz Rume, preduzetnik Branislav Milošević

- „D kompani“ iz Babušnice, preduzetnik Dragan Ćirić

- Dečja obuća „Pavle“ iz Bele Palanke, preduzetnik Srđan Pavlović

- „PSTech“ iz Beograda, preduzetnici Branka Radovanović, Olivera Popović, Goran Stevanović

- „Spektar“ iz Gornjeg Milanovca, preduzetnici porodice Ðorđević, Simić i Lazarević

- „TeleGroup“ iz Beograda, preduzetnik Milomir Gligorijević

- „Termometal“ Ada, preduzetnik Jožef Mičiz

- TrikotaŽa „Ivković“ iz Beograda, preduzetnik Miloš Ivković

- „Ugly Duckling“ iz Čačka, preduzetnik Mladen Radonjić

- „Foodland“ iz Beograda, preduzetnik Vaso Lekić

Čitanja: 2899 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda