Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

Stedite struju

17. 05. 2014.

Stedite struju - Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da je elektroenergetski sistem "apsolutno stabilan" i da struje ima dovoljno, ali je zamolio građane da štede struju.

Ministar apeluje na građane da štede struju koliko je god moguće zbog nevidjene katastrofe koja je Srbiju zadesila velikim poplavama.

"Nemamo nikakav plan niti odluku za bilo kakvu restrikciju. Pratimo energetsku situaciju u Srbiji i Beogradu i ne isključujemo nijedan scenario, spremni smo na svaki scenario. U ovom trenutku sistem je apsolutno stabilan i imamo dovoljno struje, održavamo sistem, ali molimo građane, pošto nas je zadesila katastrofa neviđenih razmera, da sve što imamo racionalno koristimo, uključujući i struju", rekao je Antić televiziji Pink.

On je naveo da ekipa iz Slovenije pumpama izvlači vodu iz poplavljenih delova Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

"Odbranjen je glavni deo zgrade, ono što se zove suština termoelektrane. Pratimo nivo reke Save. Vreme pred nama će nam dati odgovore da li ćemo imati ugroženu termoelektranu, ali svi su optimisti i verujemo da ćemo je odbraniti", rekao je Antić.

On je naveo da termoelektrana A nije u funkciji jer su "poplavljeni alekovodi, odnosno transformatori" u neposrednoj blizini elektrane i preventivno su isključeni blokovi 1, 3 i 5.

"Termoelektrana B radi sa nekih 500 megavata, tako da je to u režimu koji je u ovom trenutku takav da čuva termoelektranu od nekih, ne daj Bože, havarijskih oštećenja", rekao je Antić.


Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 1268 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda