Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

TENDERI ZA JAVNE NABAVKE NA INTERNET PORTALU

16. 02. 2008.

TENDERI ZA JAVNE NABAVKE NA INTERNET PORTALU - Veće javne nabavke u Srbiji od 18. februara će moći da se oglašavaju i elektronski, najavio je danas direktor Uprave za javne nabavke.

Predrag Jovanović

Oglašavanje će biti omogućeno na specijalizovanom portalu Uprave za javne nabavke, a neće biti obavezno, dok se ne usvoji novi zakon o javnim nabavkama.

Vlada Srbije je u skupštinsku proceduru uputila Predlog zakona o javnim nabavkama, kojim je predviđeno da se veće javne nabavke oglašavaju, osim u Službenom glasniku Srbije, i na portalu Uprave za javne nabavke.

Sadašnjim Zakonom o javnim nabavkama je propisana obaveza naručioca da javne nabavke oglašavaju i u jednim dnevnim novinama, a ubuduće bi od toga bile izuzete nabavke u vrednosti većoj od pet miliona dinara za dobra i usluge i 20 miliona dinara za radove.

- Ta novina će obezbediti godišnje budžetske uštede veće od dva miliona evra, koliko sada iznose troškovi oglašavanja u dnevnim novinama - rekao je Predrag Jovanović na prezentaciji novog portala Uprave za javne nabavke.

On je naglasio da se u dnevnim novinama nisu oglašavale sve javne nabavke, a obaveznim elektronskim oglašavanjem omogućiće se uvid u sve nabavke i njihova potpuna kontrola.

Uprava će, kako je objasnio, pružati stručnu pomoć naručiocima u sastavljanju oglasa, a ako oni ne prihvate preporuke, to će na portalu biti označeno, kako bi se upozorili ponuđači.

- Na portalu Uprave će biti objavljivane i sve odluke Komisije za zaštitu prava, kao i podaci o zaključnim ugovorima, tako da će prvi put na jednom mestu biti svi podaci koji se odnose na javne nabavke - rekao je predsednik Komisije Saša Varinac.

Izvor: [www.biznisnovine.com]

Čitanja: 5665 | Komentara: 1 | Dodaj komentar

Slobodan Gajic, 26. 04. 2010.:
Elektronske JN BiH su izuzetno dobro resene po sistemu unapred definisanog formulara koji popunjava oglasivac.Kod njih je Ponedeljak odredjen kao dan za objavljivanje javnih nabavki i misljenja sam da je to dobro resenje. Pozdravljam Vas napor i traganje za kvalitetnim resenjem. Srdacan pozdrav.

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda