Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

TRI PONUDE ZA STARU PLANINU

17. 09. 2008.

TRI PONUDE ZA STARU PLANINU - Za gradnju turističkog centra "Jabučko ravnište", na Staroj planini, zainteresovane su tri kompanije.

"To je austrijski Imorent, koji je deo Erste grupe, srpski Energoprojekt holding i nemačka kompanija Juril", izjavio je državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković i dodao da sve kompanije imaju iskustvo u oblasti nekretnina i gradnji hotelskih lanaca, a dokazale su i svoju finansijsku sposobnost.

Tender za izgradnju i jedinstveno upravljanje turističkim kompleksom "Jabučko ravnište", na Staroj planini, objavljen je 16. septembra u Politici i Fajnenšel tajmsu.

Petković je rekao da država traži preduzeća koja imaju finansijsku sposobnost, iskustvo u poslovima sličnih investicionih projekata u minimalnoj vrednosti od 150 miliona evra u poslednjih pet godina, iskustvo u hotelijerstvu, kao i u marketingu.

"Minimalni kriterijumi koje ponuđač mora da ispuni je i da najmanje 14 procenata od izgrađenih objekata pripadnu Srbiji, a period jedinstvenog upravljanja bio bi najmanje 20 godina", rekao je on. Za period jedinstvenog upravljanja, a na ime zakupa imovine koja će pripasti Srbiji, potrebno je da ponuđač obezbedi najmanje šest odsto godišnje procentualne naknade od ostvarenih prihoda na ime imovine u vlasništvu Srbije.

Budući kupac će morati da ponudi i najmanje 14 odsto godišnje procentualne naknade od profita ostvarenog kroz poslovanje imovine u vlasništvu Srbije. "U prvoj fazi predviđena su ulaganja od 154 miliona evra u ugostiteljske, rekreativne i objekte za zabavu, 50 miliona u skijališta i 30 miliona evra u komunalnu infrastrukturu", rekao je on.

Prema rečima Petkovića, već u prvom delu radova biće zaposleno oko 600 ljudi, a biće ostvareni i značajni poreski prihodi i povećan promet drugih privrednih delatnosti. "Nakon završetka ovog kompleksa biće poboljšan i imidž Srbije kao turističke destinacije, jer sa ovakvim mestom za odmor Srbija ima šanse da se pozicionira na turističkoj mapi Evrope", naveo je Petković.

Tenderska dokumentacija može da se otkupi za deset hiljada evra, a biće dostupna zainteresovanima od 23. septembra do 7. oktobra. Rok za dostavljanje ponude je 7. novembar.

Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 1891 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda