[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.192.20.240' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.192.20.240','1709318086','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

TV gubi tron, internet reklamni gigant

03. 07. 2015.

TV gubi tron, internet reklamni gigant - Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na reklame.

U Britaniji će reklamiranje na internetu privući više od polovine ukupnog reklamnog budžeta već ove godine, a tu zemlju slediće Danska i Švedska 2016. i Kina 2017, navodi istraživačka kompanija ZenitOptimedia.

Internet je u 2014. bio vodeći medij za reklamiranje na sedam tržišta: u Australiji, Kanadi, Danskoj, Holandiji, Norveškoj, Švedskoj i Britaniji, a do 2017. biće dominanatan i u Kini, Finskoj, Nemačkoj, Irskoj i na Novom Zelandu.

Na globalnom nivou, televizija će ostati ključni medij za reklamiranje, dok je internet na drugom mestu. Jaz između ta dva medija, međutim, biće smanjen sa 11 odsto iz 2015. na četiri odsto u 2017.

Izvršni direktor ZenitOptimedia Stiv King predviđa da će internet kao reklamni medij na globalnom nivou prestići TV do kraja tekuće decenije.

To se, međutim, odnosi samo na tradicionalnu televiziju, koja se gleda na TV prijemnicima.

Količina vremena koju gledaoci provode gledajući onlajn video sadržaj na računarima, tabletima i pametnim telefonima je u rapidnom porastu i reklamni budžet se sve više fokusira na internet, dodaje King.

Zenit procenjuje da će u periodu od 2014. do 2017. na mobilne uređaje otpadati dvostruko više reklamnog budžeta nego što je to sada slučaj i da će udeo globalne reklamne potrošnje u toj oblasti porasti sa 5,1 na 12,9 odsto.

Ukupna globalna reklamna potrošnja će ove godine porasti 4,3 odsto na 531 milion dolara, a 2016. biće uvećana pet odsto, zahvaljujući Letnjim olimpijskim igrama u Brazilu i predsedničkim izborima u SAD. Rast potošnje će zatim 2017. usporiti na 4,3 odsto.

Izvor: amwmg.com

Čitanja: 8126 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda