Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa »

Broje se dani do datuma

19. 06. 2013.

Broje se dani do datuma - Broje se dani do datuma Srbiji Izvestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Jelko Kacin kazao da se broje dani do trenutka kada će Srbija dobiti zeleno svetlo da počne pregovore sa EU.

"Vrlo brzo Crna Gora neće biti jedina država koja pregovara sa EU. Mislim da brojimo dane kada će države članice EU sa odlukom svojih šefova i vlada dati zeleno svetlo Srbiji da krene u pregovore o punopravnom članstvu", rekao je Kacin.

On je podgoričkom portalu "Analitika" kazao da evropska politika proširenja u slučaju Islanda nije doživela neuspeh, jer će Srbija, nakon Crne Gore, biti druga država zapadnog Balkana koja će otvoriti pregovare o članstvu.

Kacin je izrazio zabrinutost zbog činjenice da Crna Gora još nije otvorila poglavlja 23 i 24 koja se odnose na oblasti pravosuđa i vladavine prava.

Zbog toga bi se moglo desiti da Srbija otvori ta dva poglavlja pre Crne Gore, ako se zvanična Podgorica više ne potrudi, rekao je on dodajući da su tri naredna meseca veoma bitna za Crnu Goru.

Kacin je kazao da Srbija, za razliku od Crne Gore, veoma odlučno napreduje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Zato prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji vodi tu borbu, uživa sve veće poverenje javnosti", rekao je on.

Kacin je ocenio da će Srbija, kada dobije datum pregovora, snažno krenuti u proces evropskih integracija.

"Mislim da će Srbija krenuti veoma snažno i moćno u tim pregovorima. Tako da će i Crna Gora morati da radi mnogo bolje i mnogo posvećenije, ako želi sačuvati svoju dosadašnju prednost u evropskim integracijama", naveo je on.


Izvor i foto: [b92.net]

Čitanja: 1452 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Šta znači sporazum Srbije i NATO - Broje se dani do datuma Srbiji
Šta znači sporazum Srbije i NATO

Kako piše list, njima je potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana omogućeno i korišćenje vojne infrastrukture u zemlji. IPAP, između ostalog,
Poraz tolerancije - Broje se dani do datuma Srbiji
Poraz tolerancije

Rekordnih 18.000 ljudi okupilo se sinoć na skupu protiv imigracije u Drezdenu, u organizaciji desničarske grupe "patriotski Evropljani protiv islamizacije
EU uslovljava - Broje se dani do datuma Srbiji
EU uslovljava

Evropska unija mogla bi da odloži otvaranje poglavlja u procesu pregovora sa EU, ukoliko Srbija ostane pri stavu da ne
EU: Usaglasiti spoljnu politiku - Broje se dani do datuma Srbiji
EU: Usaglasiti spoljnu politiku

Evropska unija od Srbije i svih partnerskih zemalja očekuje da poštuju evropski kurs kada je reč o spoljnoj politici, posebno
Važan dan za Srbiju i EU - Broje se dani do datuma Srbiji
Važan dan za Srbiju i EU

Važan dan za Srbiju i EU Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda