Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa »

DELEGACIJA SRBIJE NE IDE U STRAZBUR

24. 01. 2009.

DELEGACIJA SRBIJE NE IDE U STRAZBUR - Srbija neće imati svoju delegaciju na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koje počinje u ponedeljak jer delegacija nije ni izabrana.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić-Dejanović novinarima u parlamentu je rekla da će obavestiti Savet Evrope da će delagacija Srbije učestvovati u radu u Strazburu u martu, do kada bi Skupština trebalo da izabere delegaciju u toj međunarodnoj instituciji.

Dejanovićeva je ocenila da činjenica da parlament neće imati delegaciju na zasedanju u Strazburu kompromituje poziciju Srbije.

Povodom protivljenja radikala da u delegacijama za međunarodne institucije budu predstavnici naprednjaka, Dejanovićeva je navela da o delegacijama neće biti dodatnih konsultacija, ali da će i taj problem sa delegacijama biti rešen.

Slavica Ðukić-Dejanović je obavestila poslanike na kraju današnje sednice da će izbor delegacija u međunarodnim institucijama biti odložen za ponedeljak, kada će početi nova vanredna sednica koja je bila planirana za danas.

Danas je odložena i planirana sednica Odbora za inostrane poslove.

Radikali blokirali rad odbora

Poslanici Srpske radikalne stranke nisu dozvolili da se danas održi sednica skupštinskog Odbora za poljoprivredu, koja je trebalo da počne u 12 časova, osporavajući pravo poslaniku Poslaničke grupe "Napred, Srbijo" Zoranu Mašiću da predsedava Odboru.

Predsednik Odbora za poljoprivredu Zoran Mašić, nakon četrdeset minuta bezuspešnog pokušaja da počne sednicu, rekao je da na sugestiju predsednice parlamenta Slavice Ðukić-Dejanović odlaže početak sednice za 14 časova.

Današnjoj sednici prisustvovali su, osim članova Odbora, i poslanici SRS-a koji nisu članovi Odbora i nisu dozvolili da počne sednica, tvrdeći da Mašić nema pravo da vodi ovaj Odbor, već da bi sednici trebalo da predsedava njegov zamenik, poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Siniša Stamenković.

Radikali su ometali zasedanje praveći buku i pevajući pesmu “Spremte se, spremte, četnici“.

Na dnevnom redu sednice Odbora su predlozi zakona o stočarstvu, sredstvima za zaštitu bilja, genetički modifikovanim organizmima, poljoprivredi i ruralnom razvoju i izmene i dopune Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća.

Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 2211 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Šta znači sporazum Srbije i NATO -
Šta znači sporazum Srbije i NATO

Kako piše list, njima je potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana omogućeno i korišćenje vojne infrastrukture u zemlji. IPAP, između ostalog,
Poraz tolerancije -
Poraz tolerancije

Rekordnih 18.000 ljudi okupilo se sinoć na skupu protiv imigracije u Drezdenu, u organizaciji desničarske grupe "patriotski Evropljani protiv islamizacije
EU uslovljava -
EU uslovljava

Evropska unija mogla bi da odloži otvaranje poglavlja u procesu pregovora sa EU, ukoliko Srbija ostane pri stavu da ne
EU: Usaglasiti spoljnu politiku -
EU: Usaglasiti spoljnu politiku

Evropska unija od Srbije i svih partnerskih zemalja očekuje da poštuju evropski kurs kada je reč o spoljnoj politici, posebno
Važan dan za Srbiju i EU -
Važan dan za Srbiju i EU

Važan dan za Srbiju i EU Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda