Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa »

EU UMORNA OD OPTUŽBI

26. 04. 2009.

EU UMORNA OD OPTUŽBI - Odnosi sa nekim susedima nisu najbolji, sa SAD su iskomplikovani, sa Rusijom nedefinisani, a ka EU se ide samo deklarativno, smatra lider SPO-a Vuk Drašković.

Lider Srpskog pokreta obnove i bivši ministar inostranih poslova kaže za Blic da su stranke koje su vodile kampanju protiv evroatlantskih integracija dobile izvestan broj glasova, pa je normalno da blokiraju evropski put države. “Ono što nije normalno jeste pasivan odnos poslanika Koalicije ‘ZES' u kojoj je i SPO, prema toj antievropskoj strategiji", kaže on.

Drašković ukazuje da se ta strategija "ne demaskira, ne postavljaju se prava pitanja, ne traže se odgovori".

"Beži se od sile argumenata, kako se ne bismo zamerili većini naroda. To može da se završi fatalno. Narod mora da se edukuje i vodi”, smatra on.

Drašković kaže i da je Evropa "umorna od naših optužbi da nam Brisel stalno ispostavlja sve nove i nove ultimatume i da Srbija više ne može i neće da ih ispunjava".

“Zanemarimo, za trenutak, zahtev o hapšenju Mladića. Recimo da bude uhapšen, da umre ili se otkrije da nije u Srbiji. Brisel će da traži, i već traži, evropski sistem ravnomernog razvoja Srbije, snažnu vlast opština i regiona, usvajanje zakona o restituciji, korenitu demontažu tajnih policija i komunističkog nasleđa, izgradnju saobraćajnica do svakog sela, ogromna sredstva za poljoprivredu kao vodeću privrednu granu u Srbiji", ukazuje on.

"Pa, jesu li ovo ‘antisrpske ucene’? Ovde se stvara klima da jesu. Zato, između ostalog, nema ukidanja viza. Zato EU, sve više, okreće glavu od države koja ne želi evropske vrednosti”, smatra Drašković.

Drašković je rekao i da Srbija ne može očekivati učlanjenje u Evropsku uniju bez članstva u NATO-u.

“Ako Srbija neće u NATO, onda ne može i neće ni u EU. Ako je NATO ‘zločinačka organizacija’, čiji su ciljevi ‘antisrpski’, kako se sve češće govori i piše u Srbiji, onda ne smemo biti ‘neutralni’ prema tom svom neprijatelju. Nema druge nego da šijemo ratne barjake sa Miloševićevom slikom", kaće on.

" Ako je NATO neprijatelj Srba, onda je to i EU, jer je ogromna većina njenih članica u NATO alijansi. Ako je NATO družina zločinaca, šta će Rusija u zajedničkom savetu s njima”, zaključio je Drašković.


Izvor: [ b92.net  ]

Čitanja: 2080 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Šta znači sporazum Srbije i NATO -
Šta znači sporazum Srbije i NATO

Kako piše list, njima je potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana omogućeno i korišćenje vojne infrastrukture u zemlji. IPAP, između ostalog,
Poraz tolerancije -
Poraz tolerancije

Rekordnih 18.000 ljudi okupilo se sinoć na skupu protiv imigracije u Drezdenu, u organizaciji desničarske grupe "patriotski Evropljani protiv islamizacije
EU uslovljava -
EU uslovljava

Evropska unija mogla bi da odloži otvaranje poglavlja u procesu pregovora sa EU, ukoliko Srbija ostane pri stavu da ne
EU: Usaglasiti spoljnu politiku -
EU: Usaglasiti spoljnu politiku

Evropska unija od Srbije i svih partnerskih zemalja očekuje da poštuju evropski kurs kada je reč o spoljnoj politici, posebno
Važan dan za Srbiju i EU -
Važan dan za Srbiju i EU

Važan dan za Srbiju i EU Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda