Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Ljudska prava »

TADIĆ: BUDITE LOJALNI GRAÐANI

10. 12. 2009.

TADIĆ: BUDITE LOJALNI GRAÐANI - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je Srbima u regionu da moraju da budu lojalni građani u zemljama u kojima žive.

On je naglasio da su oni most dobrosusedskih odnosa Srbije i država koje je okružuju. Tadić je, na konstitutivnoj sednici Saveta za odnose sa Srbima u regionu kojoj je predsedavao, naglasio da je očuvanje identiteta Srba u regionu od izuzetnog značaja.

On je dodao da je za to prevashodno neophodno negovati sopstveni jezik, kao osnovu identiteta svakog naroda.

Članovi Saveta su se tokom sednice upoznali sa položajem Srba u zemljama regiona i dosadašnjim radom ministarstava zaduženih za odnose sa Srbima u okruženju.

Savet će se starati o saradnji, zaštiti interesa i unapređivanju odnosa Srbije sa Srbima u regionu, navodi se u saopštenju.

Članovi novoformiranog Saveta su predsednik Republike, koji je ujedno i predsednik Saveta, predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Ðukić-Dejanović i predsednik Vlade Mirko Cvetković.

Članovi Saveta su: ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, ministar dijaspore Srđan Srećković, ministar prosvete Žarko Obradović, ministar kulture Nebojša Bradić, ministar vera Bogoljub Šijaković i ministarka finansija Diana Dragutinović.

U Savetu su, takođe, predsednik Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić i predstavnik Srpske pravoslavne crkve vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.

Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 2482 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda