Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa »

URUČENE NAGRADE ZA NAJBOLJI NOVINARSKI PRILOG

02. 12. 2007.

URUČENE NAGRADE ZA NAJBOLJI NOVINARSKI PRILOG - Direktor za zapadni Balkan u Direktoratu za proširenje Evropske komisije Pjer Mirel i direktor Kancelarije za pridruživanje EU Vlade Srbije Tanja Miščević danas su svečano uručili nagrade novinarima nagrađenim na konkursu za najbolji prilog o procesu evropske integracije u Srbiji.

Pomenuti konkurs objavljen je od 1. januara i trajao do 15. novembra ove godine, a u konkurenciji 21 pristiglog priloga (4 radio priloga, 5 priloga iz štampanih medija i 12 TV priloga) nagrađeno je petoro novinara.

U kategoriji najbolji TV prilog za emisiju Evronet emitovanu na Radio-televiziji Srbije nagrađen je novinar Produkcijske grupe `Mreža“ Boban Trajković, a u kategoriji radijskog priloga priznanje je dobio Milan Srdić sa Radija 021 iz Novog Sada.

Novinar dnevnog lista `Glas javnosti` Jelena Jevremović nagrađena je u kategoriji priloga u štampanom mediju, Branislav Lazin sa TV `Panovizija`iz Vršca u kategoriji TV priloga u lokalnom mediju, a Vladeta Dunda sa TV Kruševac,u kategoriji TV prilog sa regionalnim pokrivanjem.

Miščević je na svečanosti održanoj u Aeroklubu izrazila zadovoljstvo zbog toga što je ove godine na konkurs pristigao veći broj radova novinara lokalnih medija i uputila poziv novinarima da ne prenose samo informacije, već da postavljaju pitanja i istražuju kako bi podstakli dalji i bolji rad Kancelarije za pridruživanje EU u procesu integracija.

Mirel je čestitao nagrađenim novinarima, kao i poziv medijima da prate, kritikuju i sagledaju svakodnevne posledice pridruživanja EU, a ne samo da se bave političkim temama.

Prema njegovim rečima, Sporazum po kojem će Srbija do 2011. godine dobiti milijardu evra pomoći od EU potpisan je zbog toga što je interes Unije da Srbija bude stabilna zemlja koja će joj se jednog dana pridružiti.

Novinari su nagrađeni radno-studijskom posetom Briselu od 10. do 14. decembra, gde će se susresti sa zvaničnicima Evropske komisije i Evropskog parlamenta, a izveštaje o toj poseti objaviće u medijima za koje rade.

Čitanja: 2666

Šta znači sporazum Srbije i NATO -
Šta znači sporazum Srbije i NATO

Kako piše list, njima je potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana omogućeno i korišćenje vojne infrastrukture u zemlji. IPAP, između ostalog,
Poraz tolerancije -
Poraz tolerancije

Rekordnih 18.000 ljudi okupilo se sinoć na skupu protiv imigracije u Drezdenu, u organizaciji desničarske grupe "patriotski Evropljani protiv islamizacije
EU uslovljava -
EU uslovljava

Evropska unija mogla bi da odloži otvaranje poglavlja u procesu pregovora sa EU, ukoliko Srbija ostane pri stavu da ne
EU: Usaglasiti spoljnu politiku -
EU: Usaglasiti spoljnu politiku

Evropska unija od Srbije i svih partnerskih zemalja očekuje da poštuju evropski kurs kada je reč o spoljnoj politici, posebno
Važan dan za Srbiju i EU -
Važan dan za Srbiju i EU

Važan dan za Srbiju i EU Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda