Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa »

Oland i Merkel >Izgubljeni u prevodu<

07. 05. 2013.

Oland i Merkel >Izgubljeni u prevodu< -

Francuski predsednik Fransoa Oland negirao je da je zamrzao saradnju s Angelom Merkel dok se ne završe opšti izbori u septembru u Nemačkoj i pohvalno se izrazio o nemačkoj kancelarki, objavio je danas nemački nedeljnik "Špigl".

"To je pogrešno, to nije moj stav", rekao je Oland tokom razgovora sa luksemburškim ministrom spoljnih poslova Žanom Aselbornom u petak u Jelisejskoj palati u Parizu, a citirao ga je "Špigl".

"Ne postoji nikakav lični animozitet između Merkelove i mene", istakao je Oland čije je reči preneo "Špigl" u svom izdanju koje će se pojaviti u ponedeljak na kioscima.

Oland se, prema "Špiglu", osvrnuo na saradnju sa Merkelovom nakon članka objavljenog u njegovom prethodnom izdanju, preneo je danas AFP.

U članku se citira jedan od savetnika Merkelove koji je rekao da ima utisak da vlasti u Parizu nisu zainteresovane za dogovor sa vlastima u Berlinu o osnovnim pitanjima pre glasanja 22. septembra.

Oland, koji u ponedeljak proslavlja prvih godinu dana od svog izbora, izneo je pohvale na račun Merkelove, ocenivši je veoma simpatičnom sagovornicom, dodaje "Špigl".

Merkelova i Oland imaju problema da pronađu zajednički jezik vezano za politiku štednje koju brane vlasti u Berlinu, a koja izaziva rastuće nezadovoljstvo u Evropskoj uniji.

Oland je, međutim, ponovio u sredu da Francuska i Nemačka moraju da zajedno rade bez obzira na prilike, ličnosti koje ih vode i osetljivosti.

Izvor i foto:[Tanjug]

Čitanja: 1310 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Šta znači sporazum Srbije i NATO -
Šta znači sporazum Srbije i NATO

Kako piše list, njima je potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana omogućeno i korišćenje vojne infrastrukture u zemlji. IPAP, između ostalog,
Poraz tolerancije -
Poraz tolerancije

Rekordnih 18.000 ljudi okupilo se sinoć na skupu protiv imigracije u Drezdenu, u organizaciji desničarske grupe "patriotski Evropljani protiv islamizacije
EU uslovljava -
EU uslovljava

Evropska unija mogla bi da odloži otvaranje poglavlja u procesu pregovora sa EU, ukoliko Srbija ostane pri stavu da ne
EU: Usaglasiti spoljnu politiku -
EU: Usaglasiti spoljnu politiku

Evropska unija od Srbije i svih partnerskih zemalja očekuje da poštuju evropski kurs kada je reč o spoljnoj politici, posebno
Važan dan za Srbiju i EU -
Važan dan za Srbiju i EU

Važan dan za Srbiju i EU Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda