Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa »

POHVALITI SRBIJU

31. 05. 2011.

POHVALITI SRBIJU - HAG - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da će, u govoru pred Savetom bezbednosti UN 6. juna, izraziti zadovoljstvo zbog hapšenja i izručenja Ratka Mladića i dobro obavljenog posla policije, bezbednosnih službi i drugih nadležnih organa u Srbiji.

Bramerc: U usmenom govoru ću izraziti zadovoljstvo hapšenjem Mladića

Bramerc je izjavio u intervju RTS-u da je redovni šestomesečni izveštaj koji je podneo Savetu bezbednosti UN "najoštriji" od svih budući da je podnet tri sedmice pre hapšenja Mladića.

"Iako ću konstatovati brojne propuste, u usmenom govoru ću izraziti zadovoljstvo hapšenjem Mladića", rekao je Bramerc, i dodao da je i mnogo političara u Srbiji vredno radilo na tome da se Mladić nađe pred Tribunalom.

Glavni tužilac Haškog tribunala je istakao da će Mladiću u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu biti pružena najbolja moguća medicinska nega kako bi on mogao da prati suđenje.

Upitan na šta je prvo pomislio kada je čuo za hapšenje prošlog četvrtka, Bramerc je rekao da su mu u mislima najpre bile žrtve i njihove porodice koje godinama očekuju da vide Mladića iza rešetaka.

"Pomislio sam i na građane Srbije. Svestan sam da je to osetljiva tema i da je više od 50 odsto građana protiv izručenja Mladića, i ja to sa emotivne strane razumem, ali sam pomislio da će vaši građani razumeti da nema ničeg herojskog u ubijanju civila i streljanju dece i muškaraca", zaključio je Bramerc.

Bramerc pomerio put u Njujork zbog Mladića

Glavni haški tužilac Srež Bramerc odložio je planirani odlazak u Njujork zbog izručenja Ratka Mladića tribunalu, potvrdio je Tanjugu njegov portparol Frederik Svinen.

Bramerc je trebalo da otputuje u Njujork na konsultacije i sastanke radnih grupa koji prethode sednici Saveta bezbednosti UN, u ponedeljak, 6. juna, kada Bramerc treba da predstavi izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

"Ipak je veoma važno da tužilac bude ovde da dočeka Mladića", rekao je Svinen.

On je precizirao da će Bramerc prisustvovati sastanku u ponedeljak, ali da će ovaj put preskočiti konsultacije koje prethode sastanku.

Izvor: [ blic.rs ]

Čitanja: 1718 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Šta znači sporazum Srbije i NATO -
Šta znači sporazum Srbije i NATO

Kako piše list, njima je potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana omogućeno i korišćenje vojne infrastrukture u zemlji. IPAP, između ostalog,
Poraz tolerancije -
Poraz tolerancije

Rekordnih 18.000 ljudi okupilo se sinoć na skupu protiv imigracije u Drezdenu, u organizaciji desničarske grupe "patriotski Evropljani protiv islamizacije
EU uslovljava -
EU uslovljava

Evropska unija mogla bi da odloži otvaranje poglavlja u procesu pregovora sa EU, ukoliko Srbija ostane pri stavu da ne
EU: Usaglasiti spoljnu politiku -
EU: Usaglasiti spoljnu politiku

Evropska unija od Srbije i svih partnerskih zemalja očekuje da poštuju evropski kurs kada je reč o spoljnoj politici, posebno
Važan dan za Srbiju i EU -
Važan dan za Srbiju i EU

Važan dan za Srbiju i EU Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda